ENGELLERİ AŞTIKÇA MUTLU OLUYORUZ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Kültür Merkezi (ŞKM); giriş – çıkışları, koltuk sistemleri, sahne dizaynı, akıllı salonları ve otoparkıyla engelli vatandaşlar düşünülerek planlanmış bir mekan…

Aynı şekilde 1+1 Sosyal Konutlardaki daireler de, engellilerimizin rahatlıkla yaşayabileceği bir tasarıma sahip.

Engelsiz Park ise; yürüyüş alanları, çocuk oyun grupları, kauçuk zemini ve kot yapısı itibariyle engelli vatandaşlarımızın, rahat ve huzurlu bir ortamda zaman geçirmelerini sağlıyor.

Şehitkamil Belediyesi Engelsiz Parkta, Doyasıya Eğlendiler

Şehitkamil Belediyesi Engelsiz Parkında Dünya Engelliler Gününü kutlayan engelli vatandaşlar oyun gruplarında diledikleri gibi zaman geçirdiler.
Konuyla ilgili görüşlerini bildiren engelli vatandaşlarımız; “Engelsiz Park’ta istediğimiz her şeyi yapabiliyoruz. Daha önceleri böyle bir mekanımız yoktu. Özellikle yer açısından da çok iyi oldu. Evde bunaldığımızda arkadaşlarımızla bu parka gelip hava alıyoruz, sohbet ediyoruz, oyun gruplarında istediğimiz gibi eğleniyoruz, spor yapıyoruz ve misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz. Kısacası parktan çok memnunuz” dediler.
Engelli vatandaşlar; Kendileri için en önemli problemin binalara giriş çıkış ve bina içindeki hareket dağlığı olduğunu ancak yapılan çalışmalarla bunun büyük ölçüde giderildiğini, artık binaların kendilerinin de düşünülerek tasarlandığını vurguladılar.

Herkese Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam…

3 Aralık Dünya engelliler Günü’nde yaptığı çalışmalar için Başkan Fadıloğlu’na teşekkür eden Engelli vatandaşlar; “Dünya Engelliler Günü’nde en büyük dileğimiz herkesin sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmesidir” diye konuştular.