EVİM EVİM ŞİRİN EVİMİN BAŞVURULARINA YOĞUN TALEP

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


1+1 Sosyal Konutlarımızın Satış Fiyatı 30bin 220’TL

Sosyal Konutlar genellikle düşük bütçelerle yapılan, ihtiyaçlara cevap vermekten uzak, asgari barınma koşullarını sağlayan ve zorunluluktan kaynaklanan yapılar olarak bilinirdi. Ancak Şehitkamil Belediyesi’nin tamamladığı Şirinevler 1+1 Sosyal Konut Projesiyle bu söylemleri sonlandırdı. Şehitkamil Belediyesi, dar gelirli vatandaşlar için uygun ödeme koşullarıyla sahip olabilecekleri 1+1 konut projesini tamamlayarak hak sahiplerine teslim edecek. Her bir dairenin 30 bin 220 TL’den satışa sunulacağı projeye ilginin yoğun olması bekleniyor.

Başkan Fadıloğlu; “Göçle Başlayan Yoksullukla Mücadele Edeceğiz”

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, “Gaziantep’te 1990’lı yıllardan itibaren başlayan göç olgusu, kentte yeterli konut ve istihdam olanaklarının olmaması sonucu, şehre yeni gelenlerin kendilerine yaşam alanı olarak şehrin tercih edilmeyen nehir yatağı, dağ yamacı gibi alt yapısı bulunmayan dezavantajlı bölgeleri seçmelerine neden olmuş, bu da haliyle çarpık yapılaşmayı ortaya çıkarmıştır. Son yıllarda TOKİ ve özel sektör tarafından başlatılan konut hamleleri, yıllardır birikmiş bu büyük sorunu gidermeye çalışmışsa da, hala kat edilmesi gereken uzun bir yol bulunuyor. Dar gelirli vatandaşlar; tek odalı, güvenlik ve denetimden uzak, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan insanı kötü yönde etkileyen konutlarda yaşamak zorunda kalıyorlar. İşte bu durumun giderilmesi için Şehitkamil Belediyesi 1+1 Sosyal Konut Projesine öncelik vererek; Türkiye gerçeklerinden yola çıkıp, dar gelirli vatandaşlarımızın bütçelerinin karşılayabileceği konutları inşa etti” diye konuştu.

Başkan Fadıloğlu; “Sosyal Donatılarıyla Farklı Bir Yaşam Alanı Olacak”

Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, konut projesi kapsamında tamamlanan sosyal donatı alanlarının imarlı bölgelerde yapılan projelerden farksız olacağını kaydetti. Fadıloğlu açıklamasında, “Şirinevler 1+1 Sosyal Konutları dahilinde inşa edilen sosyal tesisin yanı sıra El Beceri Kursları, Anne ve Çocuk Merkezi, Bay-Bayan Taziye Evi, Kreş Sağlık Ocağı’ndan oluştu. Şirinevler 1+1 Sosyal Konutları kadınlarımızın her zaman istediği gibi küçük ancak düzenli ve en önemlisi de çocuklarını idealleri doğrultusunda yetiştirebilecekleri kendilerine ait bir ev sunuyor. Proje 9 bin 519 metrekare alan üzerine 4 bloktan oluşuyor. 57 metrekarelik 288 adet fonksiyonel daire, site içinde sosyal tesis, sağlık ocağı, çocuk oyun alanları, spor alanı ve otopark yer alacak” dedi.

Allah Başkanımızdan Razı Olsun…

Şehitkamil Belediyesine başvuru yapmaya gelen vatandaşlar evleri gördüklerini ve çok beğendiklerini belirterek “ Allah Belediye başkanımızdan razı olsun böyle güzel evleri yapıp maddi durumu zayıf olan vatandaşlarımıza sunuyor. İnşallah kuradan ben çıkarım. Kira öder gibi öder ev sahibi olurum” şeklinde konuştular.

BAŞVURU ŞARTLARI

Proje kapsamında tamamlanan dairelerden alabilmek için en az bir yıldır Şehitkamil Belediyesi sınırları içinde ikamet ediyor olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra başvuru sahibinin tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulü bulunmaması, aile fertlerine ait toplam gelirin asgari ücretin iki katını aşmaması gerekiyor.

Bu şartları taşıyan vatandaşlarımız, Şehitkamil Belediyesi’ne başvurularını yapabilirler. Daha ayrıntılı bilgi için www.sehitkamil.bel.tr adresine girebilirsiniz.