FADILOĞLU: "8 ŞUBAT, BİZİM ONUR GÜNÜMÜZDÜR"
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Şubat 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Antep’e ‘Gazi’ unvanı verişinin 99. yıl dönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Fadıloğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“8 Şubat, bizim onur günümüzdür. Ecdadımız, canı pahasına Antep’i düşman işgalinden kurtardı. Bu olağanüstü savunma sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi, işgale yaklaşık 1 yıl dayanan ve düşmana geçit vermeyen Antep’e, 8 Şubat 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvanı verdi. Böylece şehir, Gaziantep adıyla anılmaya başlandı. Fransızlar, Ankara Antlaşması’nın ardından 25 Aralık 1921’de şehri boşalttı ve Gaziantep 2 yıl süren işgalden kurtulmuş oldu.
Gazi şehrimizin Gazi adaşı Mustafa Kemal Atatürk, verilen destansı mücadele sonrası, “Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler. Bu tek Türk şehri, hiçbir yerden maddi yardım görmeksizin kendi kahramanlığı ile kendini kurtardı. Ve Gazi unvanına bihakkın liyakat kesbetti” ifadelerini kullanmıştır.
Yaşanan mücadeleyi; Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlerimizin de en iyi şekilde öğrenmesi, bunu en iyi şekilde sahiplenerek aynı inanç ve kararlıkla gelecek nesillere aktarılması konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Antep Savunması’nda sergilenen kahramanlıklar, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir.
Nüfusunun 4’te biri şehit, kalanı ise gazi olan Antep halkının, göstermiş olduğu bu yüksek azim, cesaret ve kararlılık; bağımsızlık ve vatan sevgisinin en modern silahlardan bile daha güçlü olduğunu tüm dünyaya ispat etmiştir. Antep Savunması’nda sergilenen kahramanlıklar, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir.
Tarihi, vatan uğrunda döktükleri kanlarla yazan tüm şehitlerimizi; minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.”
Haberler
ŞEHİTKAMİL’DE 19 MAYIS COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTI
BAŞKAN YILMAZ, KURBANLIK FİYATLARINI AÇIKLADI
YILMAZ’DAN ÖZEL EĞİTİME ANLAMLI KATKI
DÜLÜK’TE ZİHİN VE BEDEN BULUŞMASI
BAŞKAN YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI
ŞEHİTKAMİL’DEN BİR TAZİYE EVİ DAHA
ŞEHİTKAMİL ÇOCUK ORKESTRASINDAN COŞKULU 19 MAYIS KONSERİ
ŞEHİTKAMİL’DE KENT GÖNÜLLÜLERİ PROJESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU
DÜLÜK ANTİK KENTİ’NDE SANAT VE TARİH AYNI TUVALDE BULUŞTU
BAŞKAN YILMAZ ŞİRİNEVLER’DE KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ