FADILOĞLU: “BU MUKADDES GECENİN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ”

BAŞKAN FADILOĞLU’NUN BERAT KANDİLİ MESAJI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda “Berat Kandili’ni bu yıl, deprem felaketi nedeniyle buruk bir şekilde karşılıyoruz. Bu mübarek gecede bizler, bu büyük afetten etkilenen vatandaşlarımız için dua ediyor, onların acısını paylaşıyor, tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Berat Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 

“Berat Kandili, Allah’ın rahmet ve mağfiretiyle tecelli ederek kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği ve yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükafatlandırdığı çok özel bir fırsattır.

 

Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan Berat Kandili’ni bu yıl, 6 Şubat tarihinde yaşadığımız tarihimizin en büyük afetlerinden biri olan ve ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle buruk bir şekilde karşılıyoruz. Bu mübarek gecede bizler, bu büyük afetten etkilenen vatandaşlarımız için dua ediyor, onların acısını paylaşıyor, tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz.

 

Daralan kalplere aydınlık, zor durumda olanlara kolaylık imkanı bulunan bu mukaddes gecenin değerini bilmeliyiz. Bu gecede kulluğun mana sınırlarını yeniden yoklamalı, istikametimizi ve yöneldiğimiz hedefleri yeniden tanımlamalı, akıp giden zamana ve tükenen ömürlere yeniden yoğunlaşarak dostluklara daha fazla önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, küslükleri bitirmeli, iyiliği ve sevgiyi çoğaltmalı, yapılan hataları telafi yoluna gitmeliyiz.

 

Deprem afetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, milletimize sabırlar diliyorum. Tüm Müslüman aleminin Berat Kandili’ni gönülden kutluyorum. Bu mübarek gecenin, ülkemiz ve tüm insanlık aleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını diliyorum.”