FADILOĞLU: “BULUNMAZ BİR FIRSAT OLDUĞUNU ASLA UNUTMAMAK GEREKTİR”

BAŞKAN FADILOĞLU, RAMAZAN AYI MESAJI YAYIMLADI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ramazan Ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bu kutsal ayda, yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin-fakir, genç-yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak birliğimizi ve beraberliğimizi daha anlamlı hale getirecek, daha da güçlendirecektir” ifadesine yer verdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ramazan Ayı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bu ay;  kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı ve oruç ibadetimizi eda ettiğimiz mukaddes bir aydır.

Bu kutsal ayda, yoksul ve yoksun kardeşlerimizin yaralarını sarmak, zengin-fakir, genç-yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, aynı saflarda durmak birliğimizi ve beraberliğimizi daha anlamlı hale getirecek, daha da güçlendirecektir. Bu kutlu zaman dilimini anlam ve önemine layık olarak idrak etmenin, af kapılarını sonuna kadar açan Yüce Rabbimizin sınırsız merhametinden müstefid olabilmek için bulunmaz bir fırsat olduğunu asla unutmamak gerektir.

Tüm bu manevi atmosferin manasına yakışır bir şekilde yaşanması noktasında en önemli hususun özellikle iftar sofralarında israftan kaçınmak ve gösterişten uzak mütevazi sofralarımızda eş, dost, akraba ve komşuların yanı sıra ihtiyaç sahiplerini, kimsesizleri, yetimleri, aziz şehitlerimizin yakınlarını ve kahraman gazilerimizi ağırlamaktan, yapacağımız yardımları da kimsenin mahcubiyet duygusu hissetmesine sebebiyet vermeden mümkün olan en gizli şekilde yapmaktan geçtiğini unutmayalım. İhtiyaç sahiplerinin iftar sofrasına konuk olmayı, hayır dualarını almayı da ihmal etmeyelim. Konuk olduğumuz evin ihtiyaçlarını da bizzat yerinde görerek tespit etmeye, imkanlarımız ölçüsünde eksiklerini gidermeye gayret edelim. Ramazan Ayı boyunca şahsen uygulamaya hassasiyet göstereceğim bu hususları siz değerli Şehitkamilli vatandaşlarımıza da özellikle tavsiye ediyorum.

Paylaşma, şifa ve rahmet ayı Ramazan’ın; gönüllerimize ferahlık ve huzur, hanelerimize bereket ve sürur, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. İyiliklerimizin ve dualarımızın bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”