FADILOĞLU: “BÜYÜK BİR GURURLA KUTLUYORUZ”

BAŞKAN FADILOĞLU, ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Fadıloğlu, mesajında, “Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekun temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz” ifadesine yer verdi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

“Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekun temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği 23 Nisan günü, ecdadımızın gelecek nesillere ne kadar güvendiğini ortaya koymaktadır. Bu bayram, gelecek nesillere verilen önemin ve güvenin de simgesi olmuştur. Bu nedenle çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak hedefidir.

 

Sevgili çocuklar; bizler sizlere güveniyoruz ve yarınımızın bugünümüzden daha iyi olacağına inanıyoruz. Sizlere düşen görev ise geçmişi kahramanlıklar ve fedakarlıklarla dolu olan bu milletin gelişmiş toplumlar arasında ebediyen söz sahibi olması, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmesi için yetişmiş insan gücüne katılmak ve var gücünüzle çalışmaktır. Ülkemiz, sizlerden çok şeyler beklemektedir. Yarınlarımızın büyük ve güçlü Türkiye’si sizlerin omuzlarınızda yükselecektir. Bu uğurda başarılı olabilmek için büyük bir gayretle çalışmanız, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmanız ve bu yüce milletin evlatları olarak daima birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeniz gerekmektedir. Azminiz ve sevgi dolu yüreklerinizle bunu başaracağınıza yürekten inanıyoruz.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin aziz emanetlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Tüm dünya çocuklarının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”