FADILOĞLU: “GAZİANTEP, NAMUSLU ÖLMEK İSTEYEN KAHRAMANLARIN DİYARIDIR”

FADILOĞLU: “GAZİANTEP, NAMUSLU ÖLMEK İSTEYEN KAHRAMANLARIN DİYARIDIR”

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Antep Savunması’nın simge isimlerinden Şehit Mehmet Kamil’in vefatının 103. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Fadıloğlu, mesajında “Antep Savunması’nın en önemli hadiselerinden biri olan Kamil’in şehadeti, Antep Savunması’nın ilk kıvılcımının yakılmasına vesile olmuştur. Zira Gaziantep, özgürce namuslu yaşamak ve özgürce namuslu ölmek isteyen kahramanların diyarıdır” ifadelerine yer verdi.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehit Mehmet Kamil’in vefatının 103. yılı dönümünde yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 

“14 yaşındaki Mehmet Kamil, 21 Ocak 1920’de annesi Hadice Hanım’a tasallut eden Fransız askerlerine karşı yiğitçe tek başına mücadele ederken şehit edildi. Mehmet Kamil’in şehadeti ile başlayan Gaziantep Savunması, 11 ay sürdü. Böylece şehir, Gaziantep adıyla anılmaya başlandı. Fransızlar, Ankara Antlaşması’nın ardından 25 Aralık 1921’de şehri boşalttı ve Gaziantep 2 yıl süren işgalden kurtulmuş oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi, işgalde düşmana geçit vermeyen Antep’e, 8 Şubat 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvanı verdi. Dirençli ve onurlu duruş, destansı bir mücadele ile taçlandı.

 

Antep Savunması’nın en önemli hadiselerinden biri olan Kamil’in şehadeti, Antep Savunması’nın ilk kıvılcımının yakılmasına vesile olmuştur. Zira Gaziantep, özgürce namuslu yaşamak ve özgürce namuslu ölmek isteyen kahramanların diyarıdır. Şehit Kâmil’in annesine yapılan taarruz, bütün Anteplilerin hürriyetine, namusuna, başörtüsüne taarruz demek olduğu için bütün Anteplilerin namus günü olmuştur.

 

Dün olduğu gibi bugün de en güç koşullar altında vatan topraklarını korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm aziz şehitlerimiz; devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar halkımızın gönlünde yaşamaya devam edecektir.

 

Şimdi bize düşen görev, bu toprakların nasıl ne şartlarda kazanıldığını bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmaktır. Ecdadın savaştaki kararlılığı ve vatan savunmasındaki asil duruşu bizler için bir yol haritası niteliğinde olmalıdır. Bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı kendimize ilke edinmeliyiz.

 

Vatanı canından aziz bilip, vatan topraklarımız için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum.”