FADILOĞLU: “İNSANLIK TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANI”

FADILOĞLU’NDAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından kalkışılan darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde yayımladığı mesajında; devletin ve milletin bağımsızlığına, istiklal ve istikbaline terör örgütü FETÖ tarafından yöneltilen hain darbe girişiminin, milletin destansı direnişi ile bertaraf edildiğini ifade etti.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 

“Aziz milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmak için korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır.

 

Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan hain darbe girişimi;  Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, canını seve seve feda etmekten çekinmeyen Aziz Milletimizin; kadını, erkeği, yaşlısı, genci, çocuğu, milli iradeye bağlı kahraman askerlerimizin kararlılığı ve emniyet güçlerimizin cansiperane mücadelesi sayesinde darbecilere hak ettiği dersi vermiş, hedefine ulaşamadan engellenmiştir.

 

15 Temmuz, cesaretin ihanete, vatanına, devletine samimiyetle bağlı olan milletin, hainlere karşı galip geldiği, insanlık tarihine altın harflerle yazılan büyük bir kahramanlık destanı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, birliğine, beraberliğine, güven ve huzuruna yönelik alçakça girişimler bundan sonra da asla amacına ulaşamayacak, hain emeller peşinde koşan bütün şer odaklarına, terör örgütlerine, devletimiz ve milletimiz tarafından hak ettikleri karşılık verilecektir.

 

Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzubahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları kendi iradesine sahip çıkarak tüm dünyaya ders olacak şekilde asil bir duruş sergilemişlerdir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle şanlı direnişimizin yıldönümünde, hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini lanetliyor, geleceğine sahip çıkan tüm hemşerilerimize ve bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Vatan uğrunda canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar diliyorum.”