FADILOĞLU: “KADIN, TOPLUMUN YAPI TAŞI VE AİLE KURUMUNUN MİMARIDIR”

BAŞKAN FADILOĞLU’NUN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Başta şehit anneleri, gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Güçlü bir millet olmanın gereklerinden biri de hiç şüphesiz ki kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır” ifadesini kullandı.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Kadın; hayatın her alanında sevginin, fedakarlığın ve şefkatin timsali olup, toplumun yapı taşı ve aile kurumunun mimarıdır. Bizleri eğiten, yetiştiren, ihtiyacımız olduğunda desteğini esirgemeyen, sevgi ve şefkatini karşılıksız veren kadınlarımız, toplumsal refah ve huzurun sağlanmasında her zaman başrolde olmuştur. Kadınlarımız, mutlu olduğu sürece toplum mutlu olmuştur. Kadınlarımız, umut içindeyse o toplum geleceğe umutla bakmıştır.

 

Bugün kadın haklarının uygulanmasında ulaşılan seviye, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurlar arasında sayılmaktadır. Aynı zamanda bir toplumun kadına sunduğu hak ve sorumluluklar, verdiği önem ve duyduğu saygı o toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin de temel ölçütlerinden sayılmaktadır. Ne mutlu bize ki milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

 

Hiç unutulmamalıdır ki modern, demokratik, ileri bir toplum ve güçlü bir ekonominin olması için kadınların hak, fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanmaları ve sorunlarının çözülmesi ihmal edilmemesi gereken bir sorumluluktur. Güçlü bir millet olmanın gereklerinden biri de hiç şüphesiz ki kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır.

 

Yüce dinimiz kadınlarımıza büyük önem vermiş olup, Sevgili Peygamberimiz, “Allah sizden, kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir” buyurmuşlardır.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan ihtimal yoktur” diyerek kadınların iş hayatına, akademik hayata ve toplumsal hayata katılımının artmasının önemini vurgulamıştır.

 

Medeniyetimizde çok özel bir yere sahip, toplumsal hayatta önemli roller üstlenen, ürettikleri artı değerle ülkemizin ve ilimizin gelişip güçlenmesine büyük katkı sağlayan başta şehit ve gazilerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum.”