FADILOĞLU: “KAPISINI GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ÇALDIĞI MAKAM OLMUŞTUR”

BAŞKAN FADILOĞLU, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Ekim ‘Muhtarlar Günü’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Fadıloğlu, büyük bir özveriyle çalışan tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Ülkemizde demokrasimizin temel taşlarından birisi, devletimiz ile vatandaşlarımız arasında en yakın temas noktası olan muhtarlarımız, yapmış oldukları görevlerde devletimizin ve mahallelerimizin temsilcisi konumundadırlar.

 

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde önemli görevler üstlenerek, vatandaşlarımızla devlet kurumlarımız arasında köprü vazifesi görmektedirler. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık teşkilatı, en ücra yerleşim yerine bile modern, yenilikçi kamu yönetimi anlayışını taşıyarak her zaman vatandaşlarımızın hizmetinde olmuştur.

 

Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olan muhtarlarımız; vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren, her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makam olmuştur. Daima bir arada olduğumuz, sıkça gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde talep ve beklentilerini dinleyip, çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

 

Görevi başında olan tüm muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yürekten kutluyorum. Hayatta olan muhtarlarımıza; sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ömür diliyorum. Vefat eden tüm muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”