FADILOĞLU: “MİLLETİMİZİN YENİDEN DİRİLİŞİNİN MÜJDECİSİ OLMUŞTUR”

BAŞKAN FADILOĞLU, GENÇLERİN BAYRAMINI KUTLADI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “104 yıl önce; hürriyetinden vazgeçmeyen, esareti kabul etmeyen, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı, Samsun’dan atılmış ve milletimizin yeniden dirilişinin müjdecisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

 

“19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından, çağını aşan bir vizyonla, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azim, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır.

 

Üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha da ileriye taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum.

 

Hangi ülke, genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu bilinçle gençlerimizi kendine güvenen, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyi edinmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Sevgili gençler, geleceğin teminatı olan sizlerin başta bilim, kültür, sanat, eğitim ve spor olmak üzere hayatın her alanında elde edeceğiniz başarılar, ülkemizin gücüne güç katacaktır. Size olan güvenimiz tamdır. Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerinde bir Türkiye hedefine giden yolda gösterilecek her türlü çaba, ülkemizin dünyada hak ettiği yerini almasına ve korumasına katkı sağlayacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatını kaybeden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan tüm gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum. Sevgili gençlerimizin şahsında tüm halkımızın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”