FADILOĞLU: “ÖĞRENCİLERİMİZİN, MESLEK SAHİBİ OLMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

BAŞKAN FADILOĞLU, MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİ ZİYARET ETTİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile birlikte meslek lisesinde eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Başkan Fadıloğlu, “Öğrencilerimizin, meslek sahibi olması bizim için çok önemli. Eğitimin en alt kademesi olan okul öncesinden başlamak üzere açıköğretim, yüksek lisans eğitimine kadar devam eden kardeşlerimizin her zaman yanındayız” dedi.

 

Meslek lisesi öğrencilerine sağladığı nakdi destekle öğrencilerin akademik ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve Şehitkamil İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile birlikte; Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nigar Ertürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ziyaret etti.

 

Öğrencilerin eğitim durumlarıyla ilgili okul idarecilerinden ve öğretmenlerden bilgi alan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerle kısa süreli sohbetler gerçekleştirdi ve derslere eşlik etti. Öğrenciler tarafından üretilen ürünleri inceleyen Başkan Fadıloğlu, öğrencilere başarı diledi. Öğrencilerin talebi üzerine kendileriyle hatıra fotoğrafları da çektiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, tüm öğrencilere; kupa bardak, termos, kalem seti ve bloknot gibi armağanlar verdi.

 

GERÇEKTEN GURUR VERİCİ BİR ÇALIŞMA

Ziyaret sonrası konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kaydetti:

 

“Ben öncelikle İl Millî Eğitim Müdürümüze, İlçe Millî Eğitim Müdürümüze ve okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Kurumlar arası iş birliğini en üst düzeyde tutmaya gayret gösteriyoruz. Eğitimin en alt kademesi olan okul öncesinden başlamak üzere açıköğretim, yüksek lisans eğitimine kadar devam eden kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Ama son 2 senedir, Şehitkamil Belediyesi olarak meslek liselerini önceleme noktasında bir karar aldık. Geçen seneki almış olduğumuz kararla sağ olsun Millî Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle 9. sınıflardan başlayan öğrencilerimize maddi destek sağladık. Bu sene 10. sınıflarla beraber devam ediyor. İnşallah önümüzdeki sene 9, 10, 11’den sonra 12. sınıf olmak üzere devam ettireceğiz. Buradaki amacımız, üreten bir şehir olarak Gaziantep’te ara eleman ihtiyacını görmek, aynı zamanda meslek liselerini cazip hale getirebilmek adına bu projeyi önemsedik. Sağ olsunlar, milletimizin vermiş olduğu destekle bunu devam ettiriyoruz. Ziyaretimizde gördük, 9. sınıftan makinanın başına geçmiş kardeşlerimiz var. Öğrencilerimizin, meslek sahibi olması bizim için çok önemli. Tabii bir diğer mutluluğumuz şu, üniversitede de öneri açık. İnşallah devam etmek isteyen kardeşlerimiz bundan sonraki safhada mühendisliklere de devam edebilir, hukuka da devam edebilir. Ama her şeyin ötesinde en azından liseyi bitirdiklerinde ellerinde bir mesleğinin olacağı bir eğitim alıyorlar. Okullarımızın da döner sermayelerin oluşması da artı bir değer kattı. Belediyemizin ihtiyacı olan eğer meslek liselerimizde yapılan ürünler varsa bunları biz oradan tedarik ediyoruz. Her okulun kendi döner sermayesi oluşmuş durumda. Bunun fiyat performans meselesine bakmaktan daha ziyade bu üretilene destek olma noktasında öncelerimiz var gerçekten. Yaklaşık 3 senedir de bu şekilde atölyelerden bu ürünleri alıyoruz. Ürün geliştirme noktasında da yine hocalarımızla beraber istişare ederek bu ihtiyaçlarımızı tamamlıyoruz. Bundan sonraki safhada da yine gıda noktasında olsun, giyim noktasında olsun, nakış noktasında olsun bu iş birliğimizi devam ettireceğiz. Okula girerken de bir baktım ki iş güvenliğiyle ilgili yelek imalatı dahi yapılmış. Bizim en fazla tükettiğimiz ürünlerden birisi. Bundan sonraki safhada da diğer noktalarda teknik gruplarda kullandığımız iş güvenliği ile ilgili elbiselerimiz, hatta ve hatta iş kıyafetlerinin de yapılıyor olması gerçekten gurur verici bir çalışma. Ben müdürlerimin şahsında tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum.”

 

TAMAMEN ÇOCUKLARIMIZ ÜRETİYOR

Ziyaret sonunda konuşan Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, şu ifadeleri kaydetti:

“Üretim şehri Gaziantep yolunda çok önemli bir atölyedeyiz. Bugün, üretim merkezlerini ziyaret ettik. Az önce hem giyimle ilgili hem yiyecekle ilgili bir atölyeyi ziyaret ettik. Bugün, bana göre bir fabrikaya dönüşmüş halini geziyoruz. Çok güzel bir konfeksiyon üretim merkezimiz var. Tamamen çocuklarımız üretiyor. Hocalarımız bu işin başında. Ben, Değerli Başkanıma hem vermiş olduğu maddi destekler için hem bize sunmuş olduğu manevi destekleri için hem de bu gençlerimizin, çocuklarımızın ürettiği ürünleri satın alarak ayrıca destek olduğu için çok teşekkür ediyorum.”