FADILOĞLU: “ÖĞRETMENLERİMİZ, GÖREVLERİN EN SOYLUSUNU İCRA EDERLER”

 

BAŞKAN FADILOĞLU’NDAN, ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kutlama mesajında büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapan tüm öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik etti.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

“1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü her yıl büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

 

Bizlerden geleceği devralacak olan yavrularımızı sevgi, eğitim, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler. Geleceğimizi hiç tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendilerine duyulan güvenin mesuliyetini bir ömür boyu taşırlar.

 

Ülkemizin daha da kalkınması için “biz” anlayışıyla yol alan bir zihniyetin geliştirilmesi, hayati bir öneme sahiptir. Bunu başarabilmek ise ancak güçlü bir irfan ordusuyla mümkündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet adını almak yeteneğini kazanamamıştır.” diyerek öğretmenlerin önemini vurgulamıştır.

 

Türkiye’nin 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Bir milletin varlığını devam ettirebilmesi ve çağdaş uygarlık seviyesini yakalayabilmesi, çocuklarının ve gençlerinin iyi yetişmiş olmasıyla mümkündür. Öğretmenlerimizin büyük bir özveri ve sevgi ile yetiştirdiği çocuklarımızın, uygarlık yarışında ülkemizi lider ülke yapacağından hiç kuşkumuz yoktur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”