FADILOĞLU: “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

BAŞKAN FADILOĞLU’NDAN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Tüm sağlık çalışanlarına ülkemiz adına müteşekkiriz. Büyük bir özveriyle çalışan ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan sağlık çalışanlarımızın her zaman yanlarındayız” ifadesine yer verdi.

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Ülkemiz, son dönemlerde sağlık alanında çok önemli reform ve dönüşümler gerçekleştirmiş, gerçekleştirilmeye de devam etmektedir. Milletimizin var olma, kalkınma ve gelişme mücadelesinde önemli roller üstlenen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, özveri ve inançla meslek onuruna yakışır bir şekilde insanlığa, ülkemize ve milletimize hizmet etmektedirler. Tüm sağlık çalışanlarına ülkemiz adına müteşekkiriz. Büyük bir özveriyle çalışan ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan sağlık çalışanlarımızın her zaman yanlarındayız.

 

Dünya üzerindeki birçok mesleğin eğitimi, saygınlığı, yararı düşünüldüğünde belki de içlerinde insanı en yakından ilgilendiren meslek, sağlıkla ilgili olanlardır. Çünkü malzemesi insan ve insan sağlığıdır. Tıp mesleği; çağdaş ve teknolojik gelişmeleri sürekli takip etmeyi, yapılan her yeni çalışmayla ilgili bilgi sahibi olmayı, sürekli okumayı ve öğrenmeyi gerektiren dinamik bir süreç olduğu kadar mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi ve insan sağlığının korunması için dikkat ve tecrübe gerektiren de bir meslektir. Elbette ki öznesi insan olan, hayati öneme sahip bir mesleği yapmak için önce adanmışlık gerekir. Özünde insan sevgisi, fedakarlık, sabır ve şefkat olmadan bu zorlu görevin tam manasıyla yapılması mümkün değildir.

 

İnsanların hayatlarının en kritik zamanlarında ve acil durumlarda canlarını hiç düşünmeden emanet ettikleri, her türlü risk ortamında gerek toplum gerekse birey sağlığının korunması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan sağlık çalışanlarımızın gayretleri her türlü takdirin üstündedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biridir.

 

“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün güven ve takdirini kazanmış değerli hekimlerimiz ve her düzeydeki sağlık çalışanlarımızın, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkın kullanılmasında gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretleri her türlü övgünün üzerindedir.

 

Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışla din, dil, ırk, renk, makam ve mevki ayırmaksızın insanın derdine derman olmayı insani ve mesleki bir görev olarak bilen hekimlerimizin, bu ülke insanının sağlığı için her koşulda ve şartta fedakarca çalışmalarının paha biçilemez kıymetini çok iyi bilmekteyiz.

 

Bu vesileyle görevi başında şehit düşen ve ebediyete irtihal eden sağlık çalışanlarını rahmetle anıyorum. İnsan sağlığı için gecesini gündüzüne katan, salgınla mücadelede emekleri ile fark oluşturan, sağlığımız için sevdiklerinden ayrı kalan tüm sağlık emekçilerimizin, 14 Mart Tıp Bayramı’nı yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız. Sizler için ne yapsak azdır.”