FADILOĞLU: "ALLAH, BİRLİĞİMİZİ-BERABERLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN"

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin 4 yıldönümünde de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı boş bırakmadı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve hatim duasının okunması sonrası 15 Temmuz’u anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Saat 21:00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Millete Sesleniş’ konuşması takip edildi. 15 Temmuz Marşı’nın okunmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Görmez, canlı bağlantıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Meydanda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu düzenlenen ‘Anı Yarışması’ ödül töreni gerçekleştirildi. Program, 15 Temmuz gazileri ve yakınlarının konuşmaları ile sürdü. Seslendirilen kahramanlık türkülerinin ardından Prof. Dr. Mehmet Çelik ile İlahiyatçı Yazar Mahmut Nedim Aksoy canlı bağlantıyla birer söyleşi gerçekleştirdi. Sela okunmasının ardından İl Müftülüğü programı sonrası kılınan sabah namazı ile program tamamlandı.

 

15 TEMMUZ’DA MİLLETİMİZ GEREĞİNİ YAPTI

Programda konuşan ve darbe girişimini bir kez daha lanetleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Geçmişten ilmek ilmek örülen bu ihanet şebekesinin yaptıkları, 15 Temmuz’da başlarına çöktü. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu, milletimizi meydanlara davet etmesiyle necip milletimizin meydanlara inerek ezan, bayrak, devlet için yapılması gerekeni yapan milletimizin anlından öpmek lazım. O gece, burada bulunanlarla beraberdik. Bu meydanda yaklaşık 300 bin kişi vardı. Bu meydanda alevisi-sünnisi, Türkü-Kürdü, yaşlısı-genci, kadını-erkeği hiç ayrım olmadan yerli ve milli olanlar buradaydı. Bu topraklar için kanlarını seve seve veren ecdadımıza yakışır vaziyette 15 Temmuz’da milletimiz gereğini yaptı. Bize düşen bundan sonraki süreçte gençlerimize 15 Temmuz’u unutturmamak. Yaşananları iyi incelemek lazım. Düşman durmadı, bundan sonra da durmayacak. Biz; çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Ecdadımız nasıl ki dünyaya insanlık örneği gösterdiyse son dönemde mevcut idaremizin tüm dünyaya göstermiş olduğu insanlık dersinin yanında pandemi sürecinde yaşlananları gözümüzün önüne getirelim. Dünyanın 130 ülkesine yardım götüren, elindekini komşuları, dostlarıyla paylaşan bir milletiz. Bu necip millet var olduğu müddetçe, Allah’ın izniyle bu kutsal topraklar üzerinde emelleri olanlar, emellerine ulaşamayacaklar. Bize düşen; birlik-beraberlik içerisinde birbirimize sımsıkı sarılıp, daha çok çalışıp, daha çok üretmektir. 15 Temmuz’da maalesef şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Rabbim, şehitlerimizin makamlarını ali eylesin. Rabbim, gazilerimize sağlıklı uzun ömür versin. Allah, birliğimizi-beraberliğimizi daim eylesin.”