FADILOĞLU; BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK’Ü BİR KEZ DAHA SAYGIYLA ANIYORUZ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

           

          Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 71. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, büyük önderi ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve özlemle andıklarını vurguladı.

            Başkan Fadıloğlu, doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı olduğunu, ancak bazı insanların yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle, yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürdüklerine dikkat çekerek şunları söyledi: “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, dahi düşünceleriyle gerçekleştirmiş olduğu kurtuluş mücadeleleri ve zaferlerle halen gönlümüzde yaşamaktadır. Yok olmuş bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devlet oluşturan Atatürk, Türk insanının gücünü tüm dünyaya açıkça göstermiştir. Atatürk ilke ve inkılâplarıyla çağı yakalayan ve sürekli gelişen ülkemiz, bugününü elbette büyük öndere, silah arkadaşlarına, şehitlerine ve gazilerine borçludur. O yüzdendir ki, bugün Türk milletinin yas günüdür.”

            Her Türk insanının, Atatürk’ün çizmiş olduğu çağdaşlık yolunda ilerleyerek ve çok çalışarak vefa borcunu ödemesi gerektiğini hatırlatan Fadıloğlu, şöyle devam etti: “Aziz Türk milleti olarak, emanet almış olduğumuz cumhuriyetin ilelebet muhafaza ve müdafaası için kendimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmalıyız. Bilimde, teknolojide, eğitimde ve kısacası tüm alanlarda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini rehber alarak atılımlar yapmalıyız. Çünkü, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’te Cumhuriyeti inşa sürecinde hep ileriye bakmış ve ileriye yürümeyi emretmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyor ve ruhları şad olsun diyorum.”