FADILOĞLU; HALKIMIZ RAHAT BİR YAZ GEÇİRECEKTİR.

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

             

          Metropol İlçe Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri tarafından gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları, ilçenin değişik semtlerinde devam ediyor. 1 Mart 2009 tarihinde başlayan birinci etap ilaçlamada larvalara yönelik ilaçlama yapan ekipler, 1 Mayıs’tan itibaren araç üstü cihazlarla uçkun ilaçlamasına başlayacaklardır.
 
             Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilaçlama çalışmalarının sağlıklı yapılması için belirli bir plan ve program izlediklerini söyledi.
 
             Bu çerçevede yapılan çalışmaları iki bölüme ayırdıklarını belirten Fadıloğlu, “İlaçlama ekibimiz 1 Mart’ta larvalara yönelik etkili ilaçlama yaparak işe başlamıştı. İlçemizin değişik semtlerinde bulunan hayvan ahırları, atık birikintilerin ve sinek oluşmasına uygun bölgelerin ilaçlamasına da devam edilmektedir. 1 Mayıs tarihinden itibaren ise, araç üstü cihazlarla uçkun ilaçlamasının ikinci etap çalışmaları başlayacaktır. Çalışmalarda, 3 sulu sestim, 2 dumanlı sistem ve 1 el tipi dumanlama aracı ile birlikte 20 personelimiz görev yapmaktadır. Hedefimiz, ilçemiz genelinde sorunsuz bir ilaçlama yaparak, halkımızın yaşamsal alandaki rahatlığa kavuşmasını sağlamaktır” dedi.
 
             Vatandaşlar arasında sulu ve dumanlı ilaçlama konusunda oluşan değişim yorumlara da açıklık getiren Fadıloğlu, şunları söyledi: “Özelikle sulu sistem ilaçlamada duman çıkmadığı için vatandaşlarımız sanki ilaçlama yapılmıyor ve boş araba geçiyor gibi algılamakta. Aslında tam aksine sulu sistem ilaçlamada daha verimli sonuçlar alınmaktadır. Bu konuda hazırlık yapıyoruz. Gerekli ilaç stoklarını oluşturduktan sonra tamamen sulu sistemde ilaçlama yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızdan tek talebimiz, evlerinin bahçesinde, çatısında su birikintilerinin oluşmasına müsade etmemeleridir. İlçemizde sinek oluşmasına müsait zeminleri ne kadar ortadan kaldırabilirsek, ilaçlama çalışmaları da o oranda etkili olur”
 
             Başkan Fadıloğlu, vatandaşların ilaçlama talebi konusunda 444 27 02 nolu Alo Belediye hattını arayarak ekiplere ulaşabileceğini ve en geç 24 saat içerisinde belirtilen bölgede ilaçlama yapılacağını da sözlerine ekledi.