FADILOĞLU: ÖĞRETMENLİK SEVGİ VE FEDAKARLIK MESLEĞİDİR

  Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

                Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım gününün ardından, 1981 yılından bu yana kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesajı yayımladı.


                Evrensel medeniyet kulesinin fedakâr ve cefakâr öğretmenler sayesinde yükseleceğine dikkat çeken Başkan Fadıloğlu mesajında şu görüşlere yer verdi: “Hz. Ali "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" demiştir. Büyük önder Atatürk "Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir", "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" ve "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır. Öğretmenlerimiz, en zor şartlarda dahi geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra, Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanlarımıza ulaşarak, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyerek, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayretini göstermişlerdir ve göstermeye devam etmektedirler.”

                Şehitkamil Belediyesi olarak, diğer kurum ve kuruluşlarla olduğu gibi, eğitim camiasıyla da son derece güzel bir uyum içerisinde projeler ürettiklerine dikkat çeken Başkan Fadıloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim bir toplumun şah damarıdır. Bu nedenle eğitim alanındaki tüm projlere her zaman açık olduk ve bundan sonrada aynı duyarlılığı göstermeye devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan yeni nesillerin yetişmesi konusunda öğretmenlerimize her zaman destek olmaya hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, görevi başında olan öğretmenlerimize de üstün başarılar diliyorum.”