FADILOĞLU: TEMİZLİK, SAĞLIKLI YAŞAMIN TEMEL ŞARTIDIR

  Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

                Şehitkamil Belediyesi temizlik ekipleri önceki gün Emek mahallesi civarında yaptığı genel temizlik çalışmasıyla bu alandaki uygulamasını sürdürdü. Bölgeyi karış karış temizleyen ekipler, boş arazilerde bulanan atıkları da kepçelerle topladı. Çevre sakinlerinin de yakından izlediği temizlik çalışmaları sonrasında, mahallede bulunan okulun ve caminin de çevresi karış karış temizlendi.

                Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, temizlik çalışmalarının kalıcı olması için, çalışma sistemlerini her geçen gün yenilediklerini ve farklı uygulamalarla ilçenin tüm bölgelerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

                Yaklaşan kurban bayramı öncesi, oluşacak yoğun atıklar nedeniyle eksik olan bölgelere çöp konteynırı takviyesi yaptıklarına da dikkat çeken Fadıloğlu şunları söyledi: “Vatandaşlarımızı çevre bilinci, atıklar ve hijyen konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle değişik bölgelerimizde genel temizlik uygulaması yaparak, muhtarlarımıza ve mahalle sakinlerimize bölgelerini daha dikkatli korumalarını istirham ediyoruz. Özelikle okul çevreleri öğrencilerimiz için tehdit oluşturuyor. Bu bölgelerde de hassas çalışmalar yapılıyor. Hedefimiz her karışı temiz ve modern çağa yakışan bir ilçe oluşturmaktır.”

                Fadıloğlu, sağlıklı bir yaşam için, sağlıklı bir çevrenin oluşması gerektiğine de dikkat çekerek, “Halkımızın sağlını koruma adına gıda denetimlerde göstermiş olduğumuz hassasiyeti, çevre temizliği konusunda da gösteriyoruz” dedi.