FADILOĞLU; YAŞLILARIMIZ DÜN İLE BUGÜN ARASINDAKİ EN BÜYÜK KÖPRÜDÜR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın

             

Çocukluğumuz, yaşamımızın ilk adımları, dünyayı öğrenme çabalarıyla geçen günler, yorulmak bilmez bünyemizle bizi hayata hazırlıyor. Gençlik, dünyayı öğrenme arzusunun hayatı keşfetme geçiş sefası, doludizgin yaşanan yıllarla amatörlükler arasındaki gidiş gelişlerimiz. Sonra bir bakıyoruz ki yolun yarısı olmuş; geçmişin muhasebesi geleceğin hesaplarına dönüşüyor. Ve yaşlılık yıllarımız, belki çocuklar gibi koşan biri değiliz artık, ya da gençler kadar pervasız ama bilge bir ruhumuz var ve geriye baktığımızda gururla anlata bileceğimiz bir hayatımız.

             Bu dönemde insanlar ruhen daha hassas olmakta; ilgi ve desteğe daha çok ihtiyaç duymaktadırlar. Bu bakımdan yaşlılarımızı, hayatın koşuşturması içinde unutmamalıyız. Onlar için, bir gülümsememiz bile yeterli olabilir bazen. Bu hayatın bir gerçeği olan yaşlanma olgusunu her canlının tadacağını unutmamalıyız.

           Yarının güzelliklerine layık olmak için bugün güzellikler sunmalıyız. Peygamber Efendimizin şu sözlerini her zaman hatırlayalım: "Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir."

             Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımıza; bir kez daha iyi ki varsınız ve bizim yanımızdasınız diyorum. Yaşlılar gününde yaşlılarımıza; huzurlu, mutlu ve sevdikleriyle uzun yıllar diliyorum.

 

 

M. Rıdvan FADILOĞLU

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI