FADILOĞLU REKORTMEN KULAÇLARI ÖDÜLLENDİRDİ

ALLEBEN YÜZME HAVUZUNDA 8 YENİ TÜRKİYE REKORU

Şehitkamil Belediyesi tarafından Türk Sporuna kazandırılan Alleben Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen Kısa Kulvar Paletli Türkiye Şampiyonası, Kırılan 8 yeni rekorla bu güne kadar yapılan Türkiye Şampiyonaları içerisinde adını adeta altın harflerle yazdırdı. Türkiye genelinde şampiyonaya katılan 25 kulüpten 232 sporcu arasında Şehitkamil Belediyespor Kulübünden Hüseyin Kara’nın +13 erkekler 50 metre çift palet kategorisinde 20.68’lik derecesiyle kırdığı Türkiye rekoru şampiyonaya Gaziantep adına ayrı bir anlam kattı. Yeşil- Siyahlı kulaçlardan, Türkiye Birincileri Hüseyin Kara, Ali Göz, Türkiye İkincisi Sporcu, Rutkay Alpay ve Türkiye Üçüncüsü Sporcular Ali Enes Sır, Fatih Karakurt, Selin Yalnız, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

FEDERASYONDAN ŞEHİTKAMİL’E BÜYÜK ÖVGÜ

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, Türkiye’nin çeşitli kulüplerinden 232’nin üzerinde sporcunun katıldığı Paletli Yüzme Kısa Kulvar Bireysel Türkiye Şampiyonası sonrasında yaptığı değerlendirmede; “2013 sezonunun ilk yarışı olmasına rağmen kusursuz ve eksiksiz bir yarışmaya imza attık. Şehitkamil Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen bu şampiyona her anlamda bizleri, kulüplerimizi ve değerli sporcu arkadaşlarımızı fazlasıyla mutlu etti. Ben bu vesile ile başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve organizasyonlarda emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Obruk; “ Alleben Yüzme Havuzu faaliyete geçtiğinde ziyarete gelmiştim. Görevimiz gereği ulusal ve uluslararası şampiyonalara iştirak ediyoruz. Ancak şunun altını önemle çizmek isterim ki Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu yüzme ve su altı sporlarının tüm incelikleri düşünülerek dizayn edilmiş. Uluslararası standartlara uygun bir havuz” dedi.

 

“BAŞARILI SPORCULARIMIZI ÖDÜLLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kısa Kulvar Paletli Türkiye Şampiyonası yüzme yarışlarının Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu’nda yapılmış olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Türkiye genelinde yüzme branşında hepsi birbirinden iddialı 25 kulüpten 232 sporcumuzu şehrimizde ağırladık ve böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapabilmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. Şampiyonada 8 yeni Türkiye rekorunun kırılmış olması ve bunların birinin Gaziantepli, Şehitkamil Belediyespor’lu bir sporcumuzun olması bizleri fazlasıyla mutlu etti” şeklinde konuştu. Fadıloğlu, Şampiyonada üstün performans gösteren kulüplerin idareci, antrenör ve sporcularını ve geri planda başarının asıl sahibi olan değerli sporcu velilerini kutladığını, bundan sonraki süreçte Ulusal ve Uluslar arası platformda başarılı dereceler elde eden sporcularını motive etmek ve performanslarına arttırabilmek adına ödüllendirmeye devam edecekleri sözlerine ekledi.