FAKİRLERİN UMUT IŞIĞI OLAN 1+1 EVLERİN TEMELİ ATILDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şirinevler bölgesindeki temel atma törenine; Mali Bakanı Mehmet Şimşek, Akparti Kadın Koları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri; Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Özlem Müftüoğlu, Gaziantep Valisi; Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil İlçe Kaymakamı; Mehmet Aydın, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı; Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Ak Parti İlçe Başkanları, Muhtarlar, Protokol temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bülent Serttaş Şarkılarıyla Renk Kattı…

Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Şehitkamil Belediyesi Şirinevler 1+1 Sosyal Konutları temel atma töreninde vatandaşlar Sanatçı Bülen Serttaş’ın konseriyle, eğlenceli saatler yaşadı. Sanatçı Bülent Serttaş sevilen parçalarını folklor ekipleri eşliğinde seslendirdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte halay çeken Serttaş, yapmış olduğu çalışmalardan dolayı, Başkan Fadıloğlu’na da teşekkürlerini sundu.


Başkan Fadıloğlu ; “İhtiyaçlara Cevap Verebilen Projeler Hayata Geçiriyoruz”

Törende açılış konuşmasını yapan Başkan Fadıloğlu; ilk göreve geldikleri günden itibaren projelendirme aşamalarının uzun süreceğini, ama buna karşın sağlam ve ihtiyaçlara cevap verebilen çalışmalar yapacaklarını beyan ettiklerini vurguladı, Başkan Fadıloğlu sözlerine şöyle devam etti “ Kendi öz kaynaklarımızla hayata geçirdiğimiz Şehitkamil Belediyesi 1+1 Sosyal Konutları, 57 m2’lik 288 daireden oluşmaktadır. Bir bloğumuzun altında poliklinik diğer bir bloğumuzun adlında ise; el beceri kursları, kreş ve taziye evinden oluşan sosyal tesis inşa edilecektir.

Konutlarımızın inşasında hedeflediğimiz aşamanın bugün itibariyle bir bucuk ay önündeyiz. Bundan dolayı projede emeği geçen ve bizlere sürekli destek olan Maliye Bakanımız, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, karar alma sürecinde yanımızda olan meclis üyelerimiz ve mimarından mühendisine, işçisinden personeline kadar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu yine anı bölgede başlattıkları Beyaz Umutlar Projesine de değinerek; “ Şirinevler Mahallemizi yepyeni bir görünüme kavuşturacak olan Beyaz Umutlar Projesi’nde binalarımızın dış cephe sıva ve boyalarını yeniliyoruz. Proje bitiminde bu mahalle güzel bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.

 

Bakan Şimşek; Yoksullarımızın en büyük sorunu barınma Problemi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise yoksulluğun sadece maddi imkânsızlıklarla açıklanamayacağını yoksulluğun; barınma, eğitim ve kültürel haklardan yararlanamama durumu olarak da ele alınması gerektiğini söyledi. Bakan Şimşek yapmış olduğu konuşmada” Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, bizlerin ulusal bazda yapmak istediğini yerel alanda yapıyor. Yoksullarımızın barınma ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları yerleşim birimleri oluşturuyor bu çalışmalarından dolayı kendilerini bir kez daha kutluyorum. Çünkü yoksul insanlarımızla bir araya geldiğimizde, onları dinlediğimizde en büyük problemlerinin barınma ihtiyaçları olduğunu görüyoruz” dedi.

Bakan Şimşek “Beyaz Umutları” Beğendi

Bakan Şimşek ayrıca Şirinevler bölgesinde uygulanan Beyaz Umutlar Projesine de “insan kendisini Bodrumda hissediyor. Gerçektende çok güzel bir çalışma olmuş” diyerek destek verdi.


Konuşmaların ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Protokol üyeleri hep birlikte temel atma törenini gerçekleştirdi.