GAZİANTEP?TE COŞKULU "FENER ALAYI" KONVOYU

YÜZLERCE ARAÇ SÜSLENİP KONVOYA EŞLİK ETTİ

Anneler Parkından havai fişek gösterileriyle hareket eden 'Fener Alayı’ konvoyuna Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı (GSO) Adil Konukoğlu, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcıları, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu'nun yanı sıra öğrenciler, veliler, vatandaşlar, okul yöneticileri ile belediye çalışanları katıldı. Türk bayrakları ve kırmızı beyaz balonlarla süslenen yüzlerce aracın katıldığı ve 10. Yıl Marşı'nın seslendirildiği konvoya, trafikte seyir halinde olan araçlar klakson çalarak, yayalar ise alkışlarla destek verdi. Yol boyunca binalardaki vatandaşlar da evlerinin balkonundan Türk bayrakları ve el sallayarak sevgi gösterisinde bulundu. Türk Bayraklarıyla aracın üzerinden halkı selamlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı (GSO) Adil Konukoğlu, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, zaman zaman 10. Yıl Marşına da eşlik ederek, Cumhuriyet Bayramını doyasıya kutladı. Araçların üzerinde, "Cumhuriyet’i Biz Yaşatacağız", "Cumhuriyet Erdemdir", "Yaşasın Cumhuriyet" yazan geleneksel Cumhuriyet Konvoyu, kent merkezinde belirlenen güzergahı dolaştıktan sonra Demokrasi Meydanı'nda havai fişek gösterisiyle turunu tamamladı.

 

ÜLKEMİZİN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE KUTLANAN ETKİNLİĞİ BİZLER DE FENER ALAYI İLE GERÇEKLEŞTİRDİK

Konvoy turunun ardından Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Türk gençliğinin Cumhuriyet'e her zaman olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağını söyledi. Örnek bir kutlamayla Cumhuriyet coşkusunu Gaziantep ve Şehitkamillilere yaşattıklarını belirten Fadıloğlu, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı etkinlikleri kapsamında Şehitkamil Belediyesi olarak bu yıl Özel Sanko Okulları ile işbirliği içinde geniş kapsamlı fener alayı düzenledik. Bu organizasyona destek veren Özel Sanko Okulları’na, öğrencilere, velilere ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılı herkese hayırlı olsun. Ülkemizin çeşitli yerlerinde kutlanan etkinliği bizler de fener alayı ile gerçekleştirdik" dedi.

 

10. YIL MARŞLARIYLA HALKIMIZI SELAMLADIK

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ise, düzenlenen etkinliğin muhteşem olduğunu kaydederek, “Şehitkamil Belediyesi ve Özel Sanko Okulları tarafından düzenlenen bu etkinlik her Cumhuriyet Bayramında olduğu gibi bu bayramda devam etti. Yüzlerce aracımız süslenip vatandaşlarımızla birlikte konvoy halinde şehir turu attık. 10. Yıl Marşlarıyla halkımızı selamladık. Konvoyumuzu gören vatandaşlarımız, evlerinin balkonunda bulunan vatandaşlarımız alkışlarıyla destek verdi. Muhteşem bir Cumhuriyet kutlaması oldu. Ben burada emeği geçen başta Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na Özel Sanko okullarına ve konvoyumuza katılan ve destek veren tüm Gazianteplilerimize teşekkür ediyor, Cumhuriyet Bayramını tekrardan kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

 

CUMHURİYET COŞKUSUNU HALKIMIZLA PAYLAŞIYORUZ

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Köylüoğlu da, konvoya katılanlara teşekkür ederek, "Cumhuriyet Bayramı senede bir gün kutlansa da yüreğimizde her gün kutluyoruz. Hepimizin bayramı kutlu olsun. Son 4-5 yıldır konvoyu düzenleyerek Cumhuriyet coşkusunu halkla paylaşıyoruz. İki yıldır Şehitkamil Belediyesi ile konvoyu organize ediyoruz. Öğrencilerimiz, velilerimiz, halkımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na bize verdikleri büyük destekleri ve çok güzel bir organizasyon oluşturdukları için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Konvoya katılan vatandaşlar ise, “Muhteşem bir kutlamaydı. Yüzlerce araç ile birlikte önce şehir turu attık. Ondan sonra Demokrasi Meydanına geldik. Burada kutlamalarımız devam ediyor. Böyle bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ve bu tür etkinliklerin de devamı diliyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

Kutlamalar konserler, halk oyunları ve havai fişek gösterileri ile sona erdi.