GAZİANTEP 'KONGRELER ŞEHRİ' OLACAK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Belediye olarak Gaziantep'in vizyonuna neler katabileceklerini düşündüklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Fadıloğlu, sanayisiyle adını dünyaya duyuran Gaziantep'i Kültür ve Kongre merkezi olarak da düşündüklerini ve bu amaçla kültür merkezinin bitmesi için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

HER TÜRLÜ ETKİNLİK YAPILACAK

ŞKM’nin ilk etap ihalesinin tamamlandığını, bundan sonra dekorasyon yapım aşaması ihalesinin yapılacağını ifade eden Başkan Fadıloğlu; ŞKM’nin şu anda keşif aşamasında olduğunu kaydederek, seri şekilde dekorasyon ihalesine çıkılacağını dile getiren Fadıloğlu; “Böyle nitelikli bir yapıyla Gazianteplileri buluşturmak istiyoruz. Bu kültür merkezine Gaziantep’in ciddi derecede ihtiyacı var. Bir yandan kültürel faaliyetleri sürdürürken bir yandan da kongre turizmine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Senenin tüm günlerinde kongre yapılmadığı için diğer kalan günlerde de panel, konferanslar, söyleşileri düzenlemek için bu projeyi önemsiyoruz. İnşallah en kısa sürede burasının ihalesi bitmiş olur. Gönül ister ki burası seçimden önce yetişsin ama bunun için belirli bir süre gerekiyor. İnşallah seçimden sonra burasını hizmete sunmuş olacağız” dedi.

ŞKM KONGRE TURİZMİNE VE 365 GÜN KÜLTÜR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

ŞKM’nin kongre turizmine ve 365 gün kültür etkinliğe ev sahipliği yapacağına dikkat çeken Fadıloğlu, “Gaziantep’i bir kongre ve 365 günü kültürel faaliyetlerle geçen bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. 5 bin metrekare kapalı alan üzerinde; 1 adet 800, 2 adet 200 ve 4 adet 40 kişilik salon, ofisler, 6 dilde tercüme sistemi ve akustik yapısıyla kendinden söz ettirecek bir merkez ortaya çıkıyor. Ayrıca engelli kardeşlerimizin rahatça hareket etmeleri için ŞKM, özel bir dizaynda inşa ediliyor. Şunu da söylemek isterim ki bu merkez birçok projemizde olduğu gibi tamamen kendi mühendis ve mimarlarımız tarafından inşa ediliyor” diye konuştu.