GAZİANTEP’TEKİ İLK TRAFİK EĞİTİM PARKI’NDA EĞİTİMLER BAŞLADI

DOĞADA, ‘TELAFİDE BEN DE VARIM’ DEDİLER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Telafide Ben De Varım’  etkinlikleri kapsamında Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı’nı ziyaret etti. Bakan Selçuk, öğretmen ve öğrencilerle birlikte paintball, doğa yürüyüşü ve macera parkuru ekinliklerine katıldı.

 

Çeşitli programlara katılmak üzere Gaziantep’te bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Telafide Ben De Varım’ programı münasebetiyle Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Programa; 20 öğretmen, 40 ortaokul öğrencisi ve 30 lise öğrencisi katılım sağladı. Etkinlik esnasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, Bakanlık tarafından hazırlanan fidan dikim sertifikası öğrenciler tarafından takdim edildi.

 

Bakan Selçuk; aırsoft etkinlik alanında öğretmenlerin müsabakasını, paintball etkinlik alanında öğretmenlerin müsabakasını, kamp ateşi etkinlik alanında öğrencilerin katılacağı etkinliklerini, tırmanma duvarı etkinlik alanında öğrencilerin katılacağı etkinlikleri, ip parkuru etkinlik alanında öğrencilerin katılacağı etkinliklerini, zipline etkinlik alanında öğrencilerin katılacağı etkinlikleri izledi.

 

İNANIN ÇOK MUTLU OLDUM

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı’nda katıldığı etkinliklerin ardından değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şunları kaydetti:

 

“Bugün, Gaziantep’te telafi eğitimin 5 Temmuz’da başlayan aşaması ki bu Ulusal Destekleme Programı’nın bir alt bölümüdür, yaz okulu anlamındaki bölümünü yaşıyoruz. Ulusal Destekleme Programı yaklaşık 1 buçuk yıl sürecek bir çalışmadır. Program, önümüzdeki sene sonuna kadar devam edecek. Her bir ilimizde, ilçemizde hangi faaliyetler yapılacak, hangi okulda neler var, telafidebendevarim.meb.gov.tr’den bunu herkes öğrenebilir ve kendi il ve ilçelerinde hangi okullarda neler olduğunu görebilirler. Böyle yüzlerce merkezimiz var. 2 saatte bir, yüzlerce öğrenci değişiyor. Burada; çeşitli zeka oyunları, survivor oyunları var. Öğretmen arkadaşlar da bu eğitimlerin bir parçası olarak eğlenceli faaliyetler yapıyorlar. Mesela biraz önce öğretmen takımıyla beraber paintball oynadım. Burada öğrencilerin gözlerindeki o pırıltıyı gördüğümde inanın çok mutlu oldum ve bütün Türkiye’de, okullarımızda bu tür faaliyetlerin yapılıyor olması bizi çok mutlu ediyor. Velilerimize çağrım şudur. Yaz boyunca çocukların ihtiyacı olan, hangi konuda isterlerse bizim eğitimlerimiz var. Ücretsiz olarak bu eğitimlerden yararlanabilirler. İstiyoruz ki salgın döneminin oluşturduğu gerginlik, motivasyonsuzluk; açık havada, dışarıda, arkadaşlarla beraber, öğretmenlerle beraber yenilensin ve gerçekten duygusal ve sosyal olarak önümüzdeki yıla çok daha canlı, çok daha dip diri bir biçimde geçelim istiyoruz. Bu dönemki eksiklikleri biz daha çok akademik eksiklik olmaktan ziyade; sosyal, duygusal, kültürel, sportif faaliyetler açısından ele alıyoruz. Akademik eksikliklerle ilgili hem geçtiğimiz haftalarda hem yıl boyunca hem de önümüzdeki yıl zaten çalışmalarımız olacak ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının ‘kritik kazanımlar’ adı altında oluşturduğu listeye göre hangi kazanımlar öncelikli olarak önümüzdeki sene ilk haftalardan itibaren yapılmaya başlanacak, onları da belirledik. Hepsini sahanın görüşlerini dikkate alarak, öğretmen odalarımızı dinleyerek yaptık. Tüm öğretmenlerimize geçen yılki bu zor dönemi hep beraber omuzladıkları için çok çok teşekkür ediyorum. Velilerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok zor bir dönemdi. Dünya tarihinde örnek olay sayılabilecek bir dönemde inanılmaz katkı verdiler. Onlar olmazsa biz bunu yapamazdık. Önümüzdeki süreçte de herkesi bekliyoruz, herkesi davet ediyoruz. Burası çok güzel.”