GAZİANTEP'İN GURURU 'ŞEHİTKAMİLLİ YÜZÜCÜLER'

ŞAMPİYONA 12O TAKIM VE 420 SPORCUNUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı tarafından 20-24 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 2016 Yıldızlar Kategorisi Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Yeşil-Siyahlı mayo ile Gaziantep’i temsil eden Altın Kulaçlar, elde ettikleri başarılarla kendilerine destek veren herkese büyük mutluluk yaşattı. 120 spor kulübünden 420 sporcunun madalya için yarıştığı ve federasyon faaliyet programının en prestijli organizasyonlarından biri olan Yıldızlar Kategorisi Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’nin en hızlı 8 sporcusu arasına 11 kez giren ve farklı kategorilerde birçok kez ödül kürsüsüne çıkmaya hak kazanan Şehitkamilli yüzücüler, bu alandaki farklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

 

SPORCULARIMIZIN BAŞARI DOLU PERFOMANSLARI BİZLERİ MUTLU EDİYOR

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Su Sporları Branşları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, şampiyonaya ilişkin değerlendirmede bulundu.  Cengiz Bingül, sporcularının şampiyonda elde ettikleri başarıların mutluluk verici olduğunu ifade etti. Bingül, “2016 Yıldızlar Kategorisi Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katılabilmek üzere öncelikle ülke genelinde 4 bini aşkın sporcu baraj geçme yarışlarına katıldı. Bu sporcular arasında 450 sporcu şampiyonda kulvarlardaki yerini aldı. Böyle bir platformda kulübümüz sporcularının şampiyonada yer alabilmesi bile büyük bir mutlulukken, altın kulaçlarımızın yarışlar boyunca 11 kez final yüzmesi ve çeşitli Türkiye dereceleri elde etmeleri bizlere haklı bir gurur yaşattı. Elde edilen bu başarıda Şehitkamil Belediyemizin, Sayın Belediye Başkanımızın, kulüp yöneticilerimizin, değerli çalışma arkadaşlarımın ve velilerimizin katkı ve desteği çok büyük. Ben bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.

 

YENİ BAŞARILAR İÇİN HEDEF MARMARİS

İstanbul’da düzenlenen 2016 Yıldızlar Kategorisi Türkiye Yüzme Şampiyonası’nın ardından Yeşil- Siyahlı Yüzücüler, Gaziantep’i bu kez 11-12 yaş grubu sporcularının yarışacağı Marmaris’te gerçekleştirilecek olan Şampiyon Kulaçlar Müsabakalarında (Olimpik Kulaçlar Kış Final Müsabakaları) temsil edecek. Şampiyon kulaçları çalıştıran tecrübeli Antrenör Volkan Özbilen, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün elde ettiği sportif başarılarla yüzme branşında Türkiye’nin sayılı kulüpleri arasına girdiğini ve her şampiyonada daha başarılı bir performans sergilemek üzere azimle çalıştıklarını belirtti. Özbilen, Olimpik Kulaçlar Kış Final Müsabakaları öncesi yaptığı değerlendirmede, “Yarışlara çok iyi hazırlandık. Bu şampiyonadan da başarıyla ayrılmayı arzu ediyoruz. Kulübümüz elde ettiği sportif başarılarla yüzme branşında Türkiye’nin sayılı kulüpleri arasına girdi. Umut ediyorum ki başarı grafiğini daha da yukarıya taşıyacağız” açıklamasında bulundu.

Yeşil Siyahlı yüzücüler ise şampiyona öncesi yaptıkları son çalışmada yoğun efor sarf ederken, çalışma sonrasında yaptıkları açıklamalarla başarı için söz verdi.