GAZİANTEP'Lİ NİN BULUŞMA ADRESİ DÜLÜK TABİAT PARKI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


BÖLGEYE DEĞİL TÜRKİYE’YE HİTAP EDİYOR

Geçmiş dönemlerde su ve yeşil yoksunu diye tabir edilen Gaziantep özellikle Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerle bu açığını kapatıyor. İlk olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından devralınarak yeniden şekillendirilen Dülük Tabiat Parkı, ailelerin huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirebileceği yer haline getirildi. 24 saat güvenlik görevlilerince korunan Dülük Tabiat Parkı vatandaşlar tarafından tam not aldı. Bununla yetinmeyen Şehitkamil Belediyesi son olarak Haziran ayında 155 ayrı cins ve 11 bin 350 kök bitkiyi içerisinde barındıran Türkiye’nin en büyük Biyolojik Göletini vatandaşların hizmetine sundu. Gaziantep’e ayrı bir renk katan gölet sadece bölgeye değil Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi akınına uğrayan bir yer haline geldi.

GAZİANTEP’E AYRI BİR RENK KATTI

Türkiye'nin en büyük biyolojik göletinin de içinde olduğu Dülük Tabiat Parkı'nın vatandaşların akınına uğradığını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “Daha önce piknik alanı olarak hizmet veren bölgeyi Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkına çevirdik. 309 hektarlık alanı Bakanlık'tan kiraladıktan sonra yeniden düzenleyerek tabiat parkında biyolojik bir gölet oluşturduk. Kısa bir sürede yapılan ve hizmete sunulan bu gölet vatandaşlarımızın da büyük ilgisini görüyor. Özellikle hafta sonları burada 20–30 bin civarında vatandaşımız giriş çıkış yapıyor. Bizde vatandaşlarımızın bu ilgisine cevap verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.  Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırabilmek ve sosyal yaşantılarına ayrı bir renk katabilmek adına burasının Gaziantep’e çok yakıştığını düşünüyorum” dedi.

EŞİ BENZERİNE PEK RASTLAMADIK

Gaziantep’te böyle bir yerin eksikliğinin hissedildiğini ve göletin çok güzel bir görünüme sahip olduğunu ifade eden vatandaşlar; “ Bu tarz bir yere daha önce rastlamadık. Piknik alanı olarak daha önceden farklı yerleri tercih ediyorduk. Fakat şimdi tek uğrak yerimiz burası oldu. Çünkü buraya sadece piknik yapmak için gelmiyoruz. Aynı zamanda göletin yanına gelerek suyun ve bitkilerin uyumuna şahit oluyoruz. Buda bize büyük huzur veriyor. Burada sadece kuşların ve suyun sesi var. Başka rahatsız edici herhangi bir şey yok. Türkiye’nin birçok yerini gezdik fakat böyle bir yere pek rastlamadık. Çünkü burası çok büyük bir alan ve hem vatandaşların piknik yapıp vakit geçireceği bir alan hem de gölet etrafında oluşturulan teraslarda oturarak manzaranın keyfinin çıkarılacağı bir yer. Bu açıdan güzel düşünülmüş ve hayata geçirilmiş bir proje. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.