GAZİANTEPLİLER İLAHİYATÇI HATİPOĞLU?NUN PROGRAMINA AKIN ETTİLER

GRUP DERGAH İLAHİLERİYLE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI

 

Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen sohbete büyük ilgi gösteren vatandaşlar saatler öncesinden gelerek salonu hınca hınç doldurdular. Salonda yer kalmayınca vatandaşlar programı merdiven boşluklarında izlemek zorunda kaldı. İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’ndan önce sahneye çıkan Hafız Mehmet Ziya Demirbaş, Bekir Çiçek, Ahmet Bahadır Canbaz ile İsmail Demirbaş'tan oluşan Grup Dergah, söyledikleri Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça ilahiler ile kendilerini dinlemeye gelenleri mest etti. Birbirinden güzel eserleri seslendiren Grup Dergah üyeleri, zaman zaman duygu dolu anlar yaşattı. Kimi vatandaşlar söylenen ilahilerle göz yaşlarına hakim olamazken, kimi vatandaşlar ise söylenen ilahilere eşlik ettiler. 

 

PROF. DR. NİHAT HATİPOĞLU PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATINI ANLATTI

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatı, Kerbela Olayı – Hz. Hasan’ın hayatından kesintiler, Hz. Hüseyin’in Şehit edilmesi gibi konularda bilgiler veren İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Efendimize yakın olmak O’nun Sevdiği Bir mümin olabilmek için ne yapılması gerektiğini anlattı. İlahiyatçı Hatipoğlu, “Peygamberi seviyorum diyorsak o sözün içini doldurmalıyız. Komşuya iyilik etmekle mazlumun hakkını almakla yetimin başını okşamakla mağdurun yanında olmakla olur. Düşeni kaldırmakla olur. O'nu sevmek O'nun yaptığını yapmaktır” dedi. Prof. Dr. Hatipoğlu tarafından anlatılan dini konular karşısında bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına boğulurken, bazıları ise cep telefonlarıyla o anı ölümsüzleştirmek istediler. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, tüm salondakilerle birlikte dua ederek, programı sonlandırdı. Sohbet sonrası sahneye davet edilen Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abducebbar Özkara, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu’na çiçek takdim ederek; “Mübarek Muharrem ayına özel düzenlediğimiz programda gönül dünyamıza hayat verdiniz. Biz Gaziantepli dostlarınız olarak sizi her zaman görmek istiyoruz. Buraya kadar gelen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

VATANDAŞLAR BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Sohbeti dinlemeye gelen vatandaşlar ise Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederek, “Nihat hocamızla ve bir birinden güzel ilahiler seslendiren Grup Dergahla bizi buluşturan canlı canlı dinlememize vesile olan Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Nihat hocamızın bizim yanımızda çok farklı bir yeri var. Kendisini dinlerken duygularımıza hakim olamadık. Güzel bir sohbetti vesile olan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.