GELECEĞİN SATRANÇ USTALARI KUPA VE MADALYALARINI ALDI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’Nİ KUTLAMAK İSTİYORUM

Şehitkamil Belediyesi’ne satranç sporuna gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Kaymakam Mehmet Aydın,”Bugün burada elde edilen başarı aslında başarıya atılan bir adımdı. Şehitkamil Belediyesi’ni kutlamak istiyorum. Çünkü Türkiye’de satranç turnuvaları bu kadar geniş katılımlı yapılmıyor. Ayrıca Türkiye’de sürekli yapılmıyor. Ancak Şehitkamil Belediyesi bu turnuvayı her yıl geleneksel olarak düzenliyor. Faaliyetler oldukça da coşkulu geçiyor. Bu durum beni çok büyük bir mutluluğa sürüklüyor” dedi.

 

SPORUN VE SPORCUNUN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Türkiye Satranç Şampiyonası’nın önümüzdeki hafta Gaziantep’te düzenleneceğini belirtirken, belediye olarak sporun ve sporcunun yanında olduklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu: “Şehitkamil Belediyesi olarak sporun ve sporcunun yanında olduğumuzu lafta değil icraatlarla göstermeye devam ediyoruz. Bu sene aynı zamanda Türkiye şampiyonasının da Gaziantep’te yapılacak olması münasebetiyle bu turnuvayı bir hafta öne aldık. İnşallah önümüzdeki hafta Türkiye şampiyonasını haftaya Gaziantep’te gerçekleştireceğiz” dedi.

 

FİZİKİ ŞARTLAR ELVERDİKÇE BU KONUDA FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Satranç sporunun çocukların zihinsel gelişimine de olumlu katkılar sağladığını sözlerine ekleyen Başkan Fadıloğlu, şöyle konuştu: “Satranç bireysel sporcuların içerisinde özellikle öğrenci çağındaki çocuklarımız için çok önemli. Biz bu konuda alışkanlıkların artması adına hem okul öncesinde başlayacak şekilde onların eğitimine yönelik olarak bir kitap çalışması yaptık. Buna devam ediyoruz. Bunun yanı sıra sürekli eğitim merkeziyle yine en azından İbrahimli ve Batıkent bölgesinde rahatlıkla gidip gelme imkanı olan çocuklarımıza kalıcı bir noktada hizmet etmek adına spor merkezinin faaliyetini devam ediyoruz. Tabi gönül ister ki şehrin her bölgesinde bu şekilde eğitim noktaları elde edelim. Fakat bizim öncelikli olarak aile merkezlerinde okul öncesi çocuklarımızın ve velilerin eğitimine yönelik yapılan çalışmalarda özel bir satranç merkezi açma imkanımız pek mümkün değil. Ancak fiziki şartlar elverdikçe bu konuda da faaliyetlerimizi sürdürmeyi taahhüt ediyorum. Turnuva boyunca velilerimizin, sporcularımızın göstermiş olduğu özveri için teşekkür ediyoruz. Hafta sonu dinlenilecek zamanda çocuklarımızla birlikte turnuvaya geldiler katıldılar. Bu başarıların devamını diliyorum. Biz her türlü katkıyı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU TEK TEK SOHBET ETTİ

Konuşmaların arından Kaymakam Aydın ile Başkan Fadıloğlu, dereceye giren sporculara başarı belgesi, madalya ve kupa takdim etti. Tören sonunda Kaymakam Aydın ile Başkan Fadıloğlu, dereye giren sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ödül töreninin ardından katılımcılar kokteylde buluştu. Tek tek masaları dolaşarak sporcularla ve velileriyle sohbet eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çocukların spora teşvik edilmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.