GIDA BANKASI, BİR TOPLUMSAL SORUMLULUK ÖRNEĞİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Gıda Bankası’nın İlkesi; İnsan Onurunu Koruyarak Yardım Etmek…

İnsan onurunu önplanda tutan çalışmalarıyla, Gıda Bankası gerçek ihtiyaç sahiplerine hızlı ve düzenli bir şekilde yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bu yılın başından itibaren toplam 10.000 (on bin) aileye; giyim, gıda ve ev eşyası yardımı yapıldı.

Son beş aylık zaman diliminde ise otomasyon sistemine geçilerek, bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında daha düzenli bir sistem kuruldu.

Gıda Bankası’nın başvuruda bulunan gelir seviyesi düşük vatandaşlarımıza, ihtiyaçlarına göre; gıda, (şeker, bakliyat, makarna, pirinç, un, temel tüketim maddeleri vb.) dayanıklı tüketim malları, (oda takımları, oturma grupları, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, ocak, masa sandalye grupları vb.) ve giyim ürünleri yardımı yapılıyor.

Gıda Bankası’nda Her Bağış, Adresine Ulaştırılıyor

Yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların, mahalle muhtarlıklarından alacakları fakirlik belgesiyle Gıda Bankası’na başvurmaları yeterli. İşin bundan sonraki kısmını yetkililer yürütüyor. İlk olarak Banka personeli tarafından, yardım talebinde bulunan aile veya kişilerin gelir seviyesi araştırılıyor daha sonra sosyal güvenlik durumları sorgulanan ailelerin yaşadıkları mahalle ve evlerinde araştırma yapılıyor. Böylece yapılacak yardımın türü ve miktarı objektif bir şekilde belirlenmiş oluyor.

Tüm bu hassasiyetin amacı ise; hayırseverlerin bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek.

Gıda Bankası’na her miktarda her türlü ürünle bağışta bulunabilirisiniz. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşların “227 44 41” numaralı telefondan, Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankasına ulaşmaları yeterli oluyor.