GÖRME ENGELLİLERİN KURAN KURSU SONA ERDİ

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve İl Müftüsü Ahmet Bulut, kursiyer ve çok sayıda kursiyer yakını katıldı.

KURSİYERLER KURAN-I KERİM’İ KURALLARIYLA ÖĞRENDİLER

GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda çeşitli illerden de katılımın sağlandığı ve 22'si bayan olmak üzere toplam 68 görme engellinin katıldığı Kur'an kursuna Şehitkamil Kaymakamlığı, Şehitkamil Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep İl Müftülüğü ve Şehitkâmil İlçe Müftülüğü destek verdi. Kurs süresi boyunca, görme engelli kursiyerler, İlahi Kelam'ı tecvit kurallarıyla öğrenmenin yanı sıra çeşitli sosyal etkinliklerle de kendilerini geliştirme imkânı buldu. Kur'an öğretiminde izlenilen yol ise; Öncelikle kabartma yazıyı bilen kursiyerlere Arap alfabesi ve harekeleri öğretildi. Ardından Kur'an-ı Kerim'de kullanılması gereken birtakım bilgiler kavratıldı. Bununla beraber, tecvit kuralları uygulamalı bir şekilde öğretilip pratikleştirme ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yolu takip edildi.

KARDEŞLERİMİZİN AZİM VE İRADESİNİ KUTLUYORUM

Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut, görme engellilerin Kur'an öğrenmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Her Müslüman'ın kendi kitabıyla tanışması hem moral hem İlahi sığınak oluyor. Görme engelli kardeşlerimizin de azim ve iradeleri, Allah'ın kitabını öğrendiklerinde daha da güçlü oluyor” dedi.

EĞİTİMİN HER TÜRLÜSÜNE KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, kurumlar arası iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen programların hayırlı işlere vesile olduğunu belirterek; “ Eğitimin her türlüsüne Belediye olarak katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ne mutlu bize ki böylesine mukaddes bir kitabı öğrenmek isteyen kursiyerlerimize bir nebze olsun katkımız oldu. Biz de belediye olarak kursiyerlerimize içerisinde Kuran-ı Kerim yüklü mp3 çalar hediye ediyoruz” dedi.

Programın sonunda Kuran Kursunda dereceye giren kursiyerlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca görme engelli kursiyerler programa katılan için ilahiler söylediler.