GÜNEŞ PANELLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNDEN DOĞAL HAYATA DOĞAL ENERJİ KATKISI

Şehitkamil Belediyesi tarafından “Doğal Hayat Doğal Enerji” sloganı ile yola çıkılarak hayata geçirilen güneş panelleri, Üç parça halinde 170 adet panel sayesinde 300 kw’lık enerji üretimi sağlıyor. Projede üretilen enerji tedaş’a verilip sürekli olarak kullanılan enerji tekrar geri alınıyor. Üç parçadan oluşan paneller sayesinde birinde oluşacak herhangi bir teknik arıza nedeniyle diğer iki parça devreye girerek kesintisiz enerji üretimi devam ediyor. Ayrıca son sistem teknoloji kullanılarak yapılan güneş panelleri bulundurduğu sim kartlar sayesinde anlık olarak saat ve günlük enerji üretimi ve enerjinin kullanımı hakkında bilgi veriyor.

 

AMACIMIZ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA DİKKAT ÇEKMEK

Bu proje ile esas amaçlarının ekonomik çıkar olmadığını, yenilenebilir enerji kaynaklarının çok hızlı ve kolay bir şekilde faaliyete geçebileceğini belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu;  “Bu proje sayesinde biz yaptığımız diğer projelerin enerji giderlerini buradan karşılıyoruz. Güneş enerji panelleri sayesinde yaklaşık 300 kw‘lık bir enerji elde ediyoruz. Burada yaklaşık 170 adet panel var. Bu projeleri STK‘lar ile birlikte yaygınlaştırmamız gerekiyor. Buradaki panellerin diğer bir özelliği de üç parça olması. Böylece birinde yaşanacak bir arıza diğer iki panelleri etkilemiyor. Böylece kesintisiz enerji üretimini sağlamış oluyoruz." dedi.

 

SANAYİ VE BELEDİYELER İÇİN ÖRNEK BİR PROJE

Gezi esnasında açıklama yapan Şube Başkanı Halil Uğur; “Bu proje hayallerimizi süsleyen bir projedir. Herkes sadece yenilenebilir enerjiden bahsediyor ama kimse faaliyete geçmiyor. Bu sebeple çok önemsediğimiz bir proje. Belediye başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nu yürekten kutluyorum. Yıllardan beri özlenen bir tablo. Bu projeyi bir an önce sanayicimize, diğer belediyelere anlatmamız gerekiyor. Sanayide onlarca dönüm kapalı alanı olan fabrikaların çatıları tamda bu tür projeler için. Ayrıca tarım alanlarında da kullanımını arttırmamız gerekmektedir. Avrupa‘da yıllardan beri güneş tarlaları ile enerji üretiliyor. Doğaya zararı olmayan, en verimsiz alanların, arazilerin kullanılarak enerji üretimine katkı sağlayan bu projelerin sayısını arttırmamız için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.

 

Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkan Fadıloğlu güneş panellerinde incelemelerde bulunduktan sonra Biyolojik Göleti gezdiler.