HALK OYUNLARININ ADRESİ ŞEHİTKAMİL

ŞEHİTKAMİLDE KÜLTÜRÜN SPORLA MÜKEMMEL UYUMU

İlçenin birçok farklı bölgesinde halkın hizmetine açtığı sosyal tesislerde 7’den 70’e herkese modern mekanlarda uzman eğitmenler eşliğinde eğitim veren Şehitkamil Belediyesi hizmet kervanına bir yenisini daha ekleyerek halkoyunları kursunu halkın hizmetine açtı.  Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde devam eden kurslarda öğrenciler Gaziantep yöresi oyunlarından, ritim derslerine uzanan geniş bir yelpazede çalışmalarına devam ediyorlar.

KÜLTÜRÜMÜZÜ ÇOCUKALARIMIZA VE GENÇLİĞİMİZE AŞILIYORUZ

Açtıkları halkoyunları kurslarıyla Gaziantep kültürünü gelenek ve göreneklerini küçük ve genç yaştaki kursiyerlere aşıladıkları belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “ Bu yıl spor kulübü bünyesinde açılan Halkoyunları topluluğumuz önemli başarılar elde etti. İl ve bölge şampiyonlukları elde eden ekibimiz 28-30 Temmuz 2012 tarihlerinde İstanbul Haliç Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonasında geleneksel dalda ilimizi temsil edecek. Bu şampiyonada Gaziantep kültürünü en iyi şekilde temsil edebilmek adına ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Yaz Spor Okulu bünyesinde bu yıl faaliyete başlayan halkoyunları yaz okulu ile geniş bir kitleye ulaştı. Gaziantep kültürünü ve yöresel oyunlarını öğrenmeyi isteyen 7’den 70’e herkesi kursa bekliyoruz” dedi.