HALKOYUNLARI BÖLGE ŞAMPİYONASININ PARLAYAN "YILDIZI" ŞEHİTKAMİL

2.YILINDA 2. KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA

2012 Yılında büyükler düzenlemesiz dalda Türkiye dördüncülüğü elde ederek kuruluşunun ilk yılında büyük bir başarının altına imzasını atan Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğunda başarı zincirini yıldızlar topluluğu kaldığı yerden devam ettirdi. Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay,Kilis ve İstanbul  illerinin yörelerini güçlü figürlerle anlatan kulüplerine karşı mücadele eden yeşil – siyahlı kulübün şampiyon yemenileri yöremize ait Yarımkaba, İslâhiye Şirvanı, Galata, Maney, Koseyri ve Karşılama gibi oyunlarla Gaziantep’i başarıyla temsil etti ve Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

“ YILDIZLAR ŞAMPİYONLUK KUPLARINI FADILOĞLU’NA ARMAĞAN ETTİLER”

Bölge Şampiyonluğu sonrasında düzenlenen törende Yıldızlar Halkoyunları Topluluğunun Hatay İlinde yapılan Grup Şampiyonasında elde etmiş olduğu birincilikten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Gaziantep halk kültürünün önemli unsurlarından biri olan halkoyunlarının tanıtımı ve gelecek nesillere değiştirilmeden anlatılabilmesi kültürel değerlerimiz açısından önemli bu nedenle Gaziantep halkoyunlarının ülke genelinde tanıtılmasına katkı sağlayan ve bölge şampiyonasında birincilik elde eden oyuncularımızı, hocamızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Tören sırasında Yıldızlar Halkoyunları Topluluğu Halay Başı Ahmet Gürkan Akay ekip adına şampiyonluk kuplarını Başkan Fadıloğlu’na armağan etti.