HALKOYUNLARI ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNDE HAYAT BULDU

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BİR İLKE İMZA ATTI

32 Ekipten 600’ü aşkın halk oyuncunun katılımı ile gerçekleştirilen Halkoyunları Kültür Kupasında,   Şehitkamil Belediyesi ilklere imza attı.  Türkiye Halkoyunları Federasyonun ve Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği resmi yarışmalar dışında Gaziantep’te ilk defa özel bir halkoyunları yarışması düzenleyen Şehitkamil Belediyesi,  unutulmaya yüz tutmuş büyük bir kültür hazinesine sahip çıktı.  Oğuzlu, çibikli, meyrem gibi Gaziantep’in sevilen halkoyunlarının küçük ve genç yemeniler tarafından gün boyunca oynandığı yarışmada, tribünleri dolduran yüzlerce seyirci tempolu alkışlarıyla kültür elçilerine eşlik etti.  Türkiye Halkoyunları Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Göktuğ Akdoğan, Şehitkamil Belediyesi Kültür Kupası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Şehitkamil Belediyemiz,  düzenlendiği halkoyunları spor okullarıyla, ekiplerinin sahnelediği özel gösterilerle ve yarışmacı ekiplerinin il, bölge ve Türkiye Şampiyonlarında sergilediği başarılı performanslarla Gaziantep Halkoyunlarına birçok farklı arenada sahip çıkıyor. Paydaş kurumumuz olan Şehitkamil Belediyesi ile Kültür Kupamızın tanıtımını ve faaliyet içeriğini okullarımıza ve diğer katılımcı kurumlara anlattık. Kurumları yarışmaya katılımları konusunda teşvik ettik ve uzun yılladır halkoyunları yarışmalarına katılan en fazla ekip sayını yakalatarak bir ilke daha imza attık. Bu nedenlerle ben halkoyunlarına büyük destekler veren Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen a’dan z’ye herkese şahsım ve temsil ettiğim Halkoyunları Federasyonu adına teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı. 

 

ÖZEL SPORCULAR DUYGUSAL VE MUTLU ANLAR YAŞATTI

 

Şehitkamil Belediyesi Kültür Kupasına sahne alan down sendromlu, otistik ve hafif zihinsel engelli oyuncuların gösterisi izleyenlere hem duygusal hem de mutlu anlar yaşattı.  Özel sporcular seyircilerden büyük bir alkış topladı. Gösteriler sonrasında start alan yarışmalarda ise dereceye giren ekipler Şehitkamil Belediye Başkanlığınca ödül yağmuruna tutuldu.

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Şehitkamil Belediyesi Kültür Kupasında dereceye giren ekiplere ödüllerini takdim eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bu ve buna benzer organizasyonlarla Gaziantep’in kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Fadıloğlu, sözlerinin devamında, yarışmaya katılan tüp ekiplerin  büyük bir alkışı ve tebriki hak ettiklerini belirtti.