HAMLELER YARIŞTI OKULLAR KAZANDI

-

Gaziantep’te ilk kez gerçekleştirilen ve il genelindeki 40 farklı liseden 240 sporcu öğrencinin katılımıyla organize edilen Çanakkale Şehitlerini Anma Liseler Arası Satranç Turnuvasında dereceye giren okullar, 2 gün boyunca 6 turlu sistemde oynanan çekişmeli maçların ardından belli oldu. Turnuvada şampiyonluk ipini Yasemin Erman Balsu Andolu Lisesi göğüslerken, dereceye giren diğer okullar; Abdülkadir Konukoğlu Fen Lisesi, Şahinbey İMKB Anadolu Lisesi ve Nizip Fen Lisesi oldu. Turnuvanın ödül töreninde dereceye giren sporculara ödüllerini; Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, Gaziantep İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Kemal Karaoğlan ve Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek takdim etti.

SATRANÇ SPORUNUN OKULLARIMIZDA YAYGINLAŞMASINI AMAÇLIYORUZ

Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma Liseler Arası Satranç Turnuvası ödül töreninde satranç sporunu okullarda yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, şunları söyledi:

“Paydaş kurumlarımızla işbirliği içerisinde gerçekleştirildiğimiz Çanakkale Şehitlerini Anma Liseler Arası Satranç Turnuvası il genelindeki 40 farklı okuldan 240 sporcu öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu formatta ilk kez düzenlenen organizasyona il genelindeki okullarımızın ilgisi memnuniyet verici. Organizasyonun düzenlemesine büyük katkı sağlayan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Satranç Federasyonu İl Temsilciğimize teşekkürlerimi sunuyorum. Satranç sporunun gelişimi adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yıl içerisinde farklı vesilelerle düzenlediğimiz satranç turnuvalarına takımlar formatını da ekledik. Bundan sonraki süreçte hedefimiz küçük yaş gruplarından başlayarak okullarımızda satranç sporunu sevdirerek yaygınlaştırmak. Organizasyona katılan ve dereceye giren tüm okul takımlarımızı kutluyorum.”

SATRANÇ SETİ ARMAĞANLARI İÇİN BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Turnuvanın ödül töreninde  konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi  Serkan Yüksek, Şehitkamil Belediyesi tarafından okullara armağan edilen satranç setlerinin öğrencilerin satranç sporuyla daha yakından ilgilenebilmeleri adına büyük katkı sağlayacağını belirterek  teşekkürler etti. İl Temsilcisi Yüksek, “Şehitkamil Belediye Başkanlığımızın büyük destekleriyle yıl içerisinde birbirinden farklı satranç şampiyonalarına başarıyla imza atıyoruz. Liseler kategorisinde takım sporları formatında düzenlenen bu turnuvayla birçok ilke imza attık. Gençler kategorisinde branşımıza ait potansiyeli bu şekilde tespit edebilme fırsatı elde ettik. Yine organizasyon esnasında Şehitkamil Belediye Başkanlığımız tarafından okullarımıza ve öğrencilerimize hediye edilen satranç setleri, sporcu öğrencilerimizin satranç sporuna olan ilgililerini artıracak. Ben bir kez daha ilgi ve desteklerinden dolayı organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaş kurum yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.