HİZMETLERİN EN HAYIRLISI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Gaziantep Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında bulunan ‘hasta Yakınları Konaklama Evinin’ açılış törenine Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Milletvekili Adayları Şamil Tayyar, Derya Bakbak, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Memik Terlemez, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, Şehitkamil Başkan Yardımcıları, İl Genel ile Şehitkamil Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Halk oyunları gösterisiyle başlayan program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunulmasıyla konuşmalara geçildi. Açılış konuşmasını yapan Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, “Gaziantep’ten çevre illere gidip de hastane bahçelerinde yatan insanlar gözümüzün önüne geliyor. Çukurova üniversitesinin bahçesi buna bir örnektir. Gaziantep Üniversitesi bu konuda parlayan bir yıldız olarak çevresine ışık saçmaya devam ediyor. Biz burada sadece hastalarımıza son teknolojiye sahip cihazlarla tedavinin yanında hasta yakınlarının da sorunlarını gidermiş bulunmaktayız. Rıdvan Başkanımız sağ olsunlar bu projeyi kendisine ilettiğimizde büyük bir heyecanla bize destek vererek hızlı bir şekilde inşaatını bitirdi kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum dedi.

Gaziantep Üniversitesi ile Şehitkamil Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen bir projeyi daha hayata geçirdiğine değinen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; “ Biz her zaman sözde değil özde bir ortak akıllı vurguluyoruz. Yine Üniversitemizle birlikte uyguladığımız ve geçtiğimiz gün sertifikalarını verdiğimiz 300 Kent Gönüllü öğrencilerimizle çok iyi sonuçlara ulaştık. Göreve geldiğimiz sıralarda Rektörümüzle ve Başhekimimizle konuşurken hastane bahçesinde yaz-kış meydanda kalan insanlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek adına böyle bir konaklama evi yapmaya karar verdik. Burası 1500 metrekare kapalı alan üzerine 8 adet çok kişilik, 4 adet özel oda, dinlenme salonu, mutfak, çamaşırhane, standartlara uygun bay – bayan banyo ve tuvaletlerden oluşuyor. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Törende konuşma yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun “Belediyelerle iş birliğinde çok güzel projeler çıkardık. Bunlardan birinin örneği olan hasta yakınları konaklama evini beraber açacağız. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile çok sıcak ilişkilerimiz var. Her konuda bize yardımcı oluyorlar tıpkı bugün açılışını yapacağımız yer gibi. Gaziantep Üniversitesi sadece bölge için değil Türkiye ve Ortadoğu’ya hizmet eden bir konumda bulunuyor. Açılışını yapacağımız Hasta yakınları konaklama evinin hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcıları ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hastalara acil şifalar dileğinde bulunan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı yaptığı konuşmada; “Hasta olmak çok zor bir süreç, birde o kadar zor olan hasta sahibi ve hasta yakınının durumudur.Hastanenin etrafında yerlere battaniye ve minderler sererek yaz günü sıcaktan yanarak kış günü soğuktan üşüyerek hastalarının beklemeye çalışıyorlardı. Bu üzücü olaya Şehitkamil Belediyemiz ve Üniversitemiz el atarak 50 yataklı bir konaklama evini hizmete sunmuş oldular. Bu merkez hasta yakınlarımızın sosyal ihtiyaçlarını en iyi şekilde gidereceğine eminim. Konum olarak hastaneye yakınlığı en güzel avantajdır. Hasta yakınları konaklama merkezinin yapımında gösterdikleri duyarlılık için başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve mesai arkadaşlarına Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Çoşkun’a ve Başhekimimize teprik ediyor tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyor hayırlı oğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından “Hasta Yakınları Konaklama Evinin” açılışı yapılarak tesisin içerisi gezildi.