İBRAHİM ŞEHİR AŞIRTMALI ABA GÜREŞİ ŞAMPİYONASI YAPILDI

ABA GÖREŞİ ŞAMPİYONASINA 500 PEHLİVAN KATILDI

Şehitkamil Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 12. Geleneksel İbrahim Şehir Yöresel Aşırtmalı Aba Güreşi Şampiyonası 14 ilden 500 sporcunun katılımı ile İbrahim Şehir Mahallesi güreş meydanında gerçekleştirildi. Aşırtmalı Aba Güreşi Şampiyonasına, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak,  Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ve çok sayıda davetli sporcuları yalnız bırakmadı. Bu yılın Güreş Ağası Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olurken, Fahri olarak yerine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak vekillik etti.  Bu yıl 12.'si yapılan İbrahim Şehir Yöresel Aşırtmalı Aba Güreşleri'ne çevre illerden yoğun ilgi oldu. Küçükler, gençler, büyükler ve Başpehlivanlık dallarında müsabakalar gerçekleştirildi. Yarışmada zorlu bir mücadele veren güreşçiler dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Son 2 yılda birincisi olan Barış Güngör ve rakibi arasında amansız bir birincilik mücadelesi verildi. Zorlu mücadele, Güngör’ün rakibini alt etmesiyle sonlandı. Başpehlivanlık için mücadele eden Barış Güngör, 3 yıl üst üste birinci olarak Altın Kemer’in sahibi oldu. Düzenlenen yarışmada kilolarına göre birinci, ikinci ve üçüncü olan güreşçilere ödülleri, tertip komite başkanları, tarafından verildi. Güreş töreni, vatandaşların dereceye giren güreşçilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.