İHH VAKFI ATATÜRK SPOR VE KÜLTÜR MERKEZİNDE KONAKLADI.

SPOR SALONUNDA KONAKLADILAR

Kuşatma ve ambargo altındaki Filistin topraklarında yaşayan Filistinliler için dayanışma amacıyla İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Suriye, Ürdün, Mısır üzerinden karayoluyla Gazze’ye ulaşmayı hedefleyen "Filistin'e Özgürlük Konvoyu" Gaziantep’te büyük ilgiyle karşılandı. Şehitkamil Belediyesi’nin ev sahipliğinde 1 geceyi Gaziantep’te geçiren konvoyda Londra’dan 80, Amerika Birleşik Devletleri'nden 47, Türkiye'den 80 olmak üzere toplam 207 araçta yaklaşık 500 kişi bulunuyordu. Konvoyun Türkiye ayağını organize eden İnsani Yardım Vakfı(İHH), dünyanın dört bir yanından Filistinlilere destek için gelen savaş karşıtlarını Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezi’nde ağırladı. Birçok ulusal kanalın canlı yayın yaptığı salonda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

KONUKLAR MEMNUN KALDI

Önceki gün Kilis’in öncüpınar kapısından Suriye’ye ve oradanda Filistin’e hareket eden konvoyda bulunan yardım gönüllülerinin Gaziantep’teki misafirperverlikten son derece memnun kaldığını belirten İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Şükrü Okudan,''Filistin'e Yol Açık'' uluslararası konvoyunu Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi’nin desteği ile ağırladık. Konvoyda bulunan çeşitli dinlere mensup insanlar gösterilen ilgi karşısında bizlere teşekkürlerini ilettiler. Şehitkamil Belediyesi’nin böylesi bir olayda göstermiş olduğu yakın alaka bizleri de memnun etmiştir. Belediyemize derneğimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.