İLK ÜRÜNLERİNİ BAŞKAN FADILOĞLU'NA TANITTI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


“KURS SAYESİNDE KENDİME OLAN ÖZGÜVENİM DAHA DA ARTTI”

‘Uygulamalı Girişimcilik’ kursunu tamamladıktan sonra Başkan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret eden Nigar Gürsel, evde yaptığı turşu, reçel ve pul biberi gibi ürünlerini tanıttı. Ürünlerin üretimi ile ilgili Başkan Fadıloğlu’na bilgiler veren Gürsel, kendi imkanlarıyla işyeri açtığını söyleyerek amacının ise yaptığı ürünleri markalaştırmak olduğunu belirtti. Tüm ev hanımlarının da bu tür eğitimlere katılmalarını tavsiye eden Gürsel, kurs sayesinde öz güveninin arttığını dile getirdi.

BİR KAVANOZ İLE BAŞLAYAN İŞ SERÜVENİ YÜZLERCE KAVANOZA DÖNÜŞTÜ

Şehitkamil Belediyesi’ne emeklerinden dolayı teşekkür eden Gürsel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben daha önceleri de evde bu işle uğraşıyordum. Bu iş yakınlarımın bana destek vermesi ve daima yanımda olmalarıyla başladı. Eğitim arayışındayken KOSGEB ile tanıştım. Şehitkamil Belediyesi ile KOSGEB iş birliğinde açılan girişimcilik kursuna katıldım. Kendi imkanlarımla işyerimi kurdum. Amacım markalaşmak. Bu yolda devam etmeyi düşünüyorum. Evde yapığım her şeyi yapmaya çalıştım. Pul biberi, kurutmalık, reçel, turşu gibi ürünleri yaparak işyerime koydum. Bu yolda markalaşmayı düşünüyorum. Tüm ev hanımlarının bu tür işlerle uğraşmasını tavsiye ediyorum. Güzel bir duygu böyle bir iş yapmak. Yapığım işlerle kendime öz güvenim arttı. Daha önceleri evime birkaç kavanoz yapıyordum ama şuanda yüzlerce kavanozla uğraşıyorum. Ev hanımlarına tavsiyem bu tür işlerle uğraşarak oturdukları yerde para kazanabilirler. Daha önceleri evde yaparak da pazarlama ile uğraşıyordum. Şuanda zorluklarına rağmen güzelliklerini de gördüm.”

“BU TÜR EĞİTİMLER SAYESİNDE KADINLAR İŞ HAYATINA KAZANDIRILIYOR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Fadıloğlu ise kadın girişimcilerin artmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Daha önceleri eve bağımlı olarak yaşayan kadınların şimdileri üretim yaparak kendi ayakları üzerinde durabildiğini vurgulayan Başkan Fadıloğlu, “Önceden sadece ev işleriyle uğraşan kadınlar, şuanda özgüvenlerini arttırarak inanılmaz güzel işlere imza atıyorlar. Bizlerde kadınların iş hayatına atılmalarını ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak adına KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik kursu açmıştık. Bu kurslar sayesinde kadınların iş hayatındaki yerini alacağını düşünüyoruz. Bu tür eğitimlerimizi inşallah imkanlar ölçüsünde devam ettireceğiz” dedi.