İPEK YOLUNDA KENTSEL DÖNÜŞÜM YIKIMI

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


1 Günde 2 Bina Yıkıldı

İlçe genelinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Şehitkamil Belediyesi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında İki evin daha yıkımını gerçekleştirdi. Lalezar Camii arkası, Yeşilova Mahallesi 3 Nolu Sokak no 2 ‘de bulunan 3 katlı ev İle Mücahitler Mahallesi İpek yolu No 54‘de bulunan 3 katlı evin sahipleriyle anlaşılarak kamulaştırılan evler semt sakinleri tarafından takdir edildi.

Şaşkın Bakışlar Yıkımı İzledi

Sabahın erken saatlerinde kamulaştırma yapılan alanda geniş güvenlik önlemleri alan Şehitkamil Belediyesi zabıta ekipleri çevre güvenliğini sağladıktan sonra yıkım için 3 katlı binanın üzerine vinçle iş makinesi indirildi. En üst katta yıkım yapan dozerle karşılaşan vatandaşlar hayretler içerisinde dozerin çalışmasını izlediler.

Kargın; Mahallemin Çehresi Değişiyor”

Mahalle olarak yapılan yıkımlardan son derece memnun olduklarını ifade eden Yeşilova Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Kargı; “ İpek yolu üzerinde bulunan Mahallemiz görüntü olarak hoş değil. Kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde Mahallemizin çehresinin değişeceğine inancım sonsuz. Şuana kadar Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu bu bölgede 5-6 evi kamulaştırarak elinden gelen gayreti sağ olsun gösterdi. Kamulaştırma yapılan evlerin sahipleriyle bir problemle yaşamadan el sıkışarak anlaşılıyor. Mahallemiz genel olarak Belediyemizden dört dörtlük hizmet görüyor. Emeği geçen herkesi çok teşekkür ediyorum” dedi.