JİMNASTİK KURSU ÇOCUKLARIN FİZİKİ GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

JİMNASTİK BRANŞI ÇOCUKLARA SPOR YAPMA KÜLTÜRÜNÜ AŞILIYOR

4- 8 Yaş aralığındaki çocuklara yönelik temel jimnastik eğitimi veren Şehitkamil Belediyesi Spor Okulları,  bir yanda da eğitim müfredatında yer verdiği konularla üyelerine spor yapma kültürünü aşılıyor. Şehitkamil Belediyesi Jimnastik Spor Okulunda eğitim gören geleceğin yıldız sporcu adayları,  eğitim süresi boyunca fiziki, sosyal ve manevi eğitimlerle profesyonelliğe giden yolda önemli adımlar atıyor. Temel jimnastik eğitimi,  çocukların kas kemik yapısının kuvvetlenmesine, Sinir-kas koordinasyonunun mükemmel seviyeye ulaşabilmesine, bedenlerini daha bilinçli bir şekilde kullanabilmelerine ve esneklik kazanabilmelerine büyük katkı sağlıyor.  Yine Jimnastik Spor Okuluna katılan çocukların üzerinde yapılan değerlendirmelerde,   verilen eğitimlerin daha sosyal ve dışa dönük bireyler ortaya çıkarttığını,  çocukların yaşıtları arasında daha aktif ve girişken olabilmesini sağladığı gözlemlenebiliyor.

SPOR OKULARINA KATILAN ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMLERİNDEN MUTLUYUZ

Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği Temel Jimnastik Spor Okulu antrenörü Özgür Şanlı,   spor okullarına katılan ve uzun bir dönemdir eğitim gören çocukların kişisel gelişimlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.  Milli antrenör ve sporcu Şanlı,  temel jimnastik spor okullarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Şehitkamil Belediye Başkanlığımız ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkı ve destekleriyle eğitim faaliyetlerini sürdürdüğümüz temel jimnastik spor okulunda eğitim gören çocuklarımızın manevi, fiziki ve sosyal gelişimlerine tanıklık etmek bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Bu nedenle ben sporcularımızdan, idarecilerimize, velilerimizden, spor salonumuzda görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma kadar herkese teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.  Ailelerimizin spor bilincini,  hem kendileri hem de çocukları için edinmelerini ve bu doğrultuda geç kalmadan harekete geçmelerini öneriyorum. Özellikle okul öncesi çocuklarda hareketliliği sağlayacak aktivitelerin yapılması, yaş dönemlerine göre hazırlanmış özel programlarla, doğal gelişimlerinin desteklenmesi gerekmektedir. Jimnastik öncelikle spor yapma kültürünü çocuklara aktardıktan sonra onlara en doğru aktivitelerin yapılması için bilinçli tercih imkanı sunmaktadır”  dedi.