KATI ATIK AYRIŞTIRMA TESİSİ EKONOMİYE CAN VERECEK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi tarafından Aydınlar Mahallesi'nde 5 bin metrekare alan üzerine yapılan Katı Atık Ayrıştırma Tesisi inşaatını ziyaret eden Başkan Fadıloğlu ve başkan yardımcısı Murat Özgüler, çalışmaları yerinde inceledi.

Tesis hakkında bilgi veren Başkan Fadıloğlu, "Çevresel faktörler dikkat edilmesi hususunda Avrupa Birliği Uyum Yasası çerçevesinde yeni atılımlar yapmamız gerekiyordu. Aslında ayrıştırmaların yerinde yapılması uygundur. Fakat şehir içinde şuanda özellikle imarsız kesimde konteynır koyma imkanımız olmayan yerlerde bunları yerinde ayrıştırma imkanımız yok. Çevreye zarar vermemek adına ve bunları ülke ekonomisine kazandırmak adına mutlaka ayrıştırılması gerekiyor. Ambalaj atığı yönetmeliği çerçevesinde toplamalar yapılıyor" dedi.

Başkan Fadıloğlu;” Katı Atık Ayrıştırma Tesisi Hem Ekonomiye Katkı Sağlayacak Hem De Çevreyi Koruyacak"

Atıkların ekonomiye kazandırılacağını söyleyen Başkan Fadıloğlu, "Mevcut evsel atığın içersindeki plastik, cam ve kağıt gibi unsurların hem ekonomiye kazandırılması hem de diğer taraftan özellikle çevreye zarar vermemesi açısından ayrıştırılması gerekiyordu. Şehitkamil Belediyesi olarak bizim asli vazifelerimizden bir tanesi çöp toplamadır. Bertaraf etme ise Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesindedir. Bertaraf edilmeden önce bu çöplerin içindeki ekonomik değeri olan unsurların ekonomiye katılması ve çevreye zarar vermemesi adına bir katı atık ayrıştırma noktası oluşturduk. Bu noktada özellikle toplanan plastik, cam ve kağıdı yerinde ayrıştırarak ekonomiye kazandırılması sağlanmaktadır. Tesisin temel atmasını yaptık. İnşallah 15 güne kadar burası zemin seviyesinin üzerine çıkacak ve en kısa süre içinde hizmete girecektir" diye konuştu.