KATI ATIK AYRIŞTIRMA TESİSİ MÖP ÖĞRETMENLERE TANITILDI

MÖP ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

 

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile çok sayıda öğretmen katıldı.

Programda, bir konuşma yapan Başkan Fadıloğlu, “İlçemizi çok daha temiz bir hale getirebilmek ve vatandaşlarımıza kaliteli yaşam alanları sunmak adına ekip arkadaşlarımızla birlikte yoğun gayret gösteriyoruz. MÖP projesi de bunlardan yalnızca bir tanesi. Bu projeyle birlikte çöpleri geri dönüşüme kazandırarak hem ülke ekonomisine kakı sağlamayı hem de istihdam oluşturmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçlenmesi adına çeşitli çalışmalar düzenliyoruz. Özellikle sizlerle bir araya gelmemizdeki nedenlerden bir tanesi de bu farkındalığın artmasını sağlamaktır. Bu kapsamda bizlerde üniversite öğrencilerimizle bir çalışma yaparak ev ev dolaşıp MÖP’ü tanıtmaya devam edeceğiz. Sizlerden de ricamız öğrencilerimize MÖP’ün yararlarını anlatarak onlarında bilinçli olmasını sağlamanızdır. Bu kaynak milletin ve sizlerin kaynağıdır. Bizlerde bu kaynakları en iyi ve en doğru şekilde kullanmak zorundayız” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen MÖP projesinin önemli olduğu nu dile getiren Kaymakam Aydın ise, “İnsan odaklı çalışma yapan Şehitkamil Belediyesi’nin hizmetlerini çok önemli buluyorum. Özellikle hayata geçirdiği katı atık ayrıştırma tesisi ile çok güzel bir işe imza attılar. Bu tesis sayesinde insanlara iş imkanı sunulurken, hem doğa korunuyor hem de ülke ekonomisine ciddi manada katkı sağlanıyor. Hepimizin de bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Siz değerli öğretmenlerimiz okullarda bu uygulamayı öğrencilerinize aşılarsanız gelecek nesil daha rahat eder. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu MÖP projesini hayata geçirdiği için kutluyor ve daha güzel hizmetlere imza atmasını diliyorum” diye konuştu.

 

MÖP UYGULAMASI OKULLARDA DA HAYATA GEÇİRİLECEK

 

Konuşmaların ardından Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Serkan Altınyurt tarafından görsel sunum eşliğinde, çöplerin nasıl ülke ekonomisine kazandırıldığı anlatıldı. Çöplerin katı atık ayrıştırma tesisine getirilerek tek tek ayrıştırıldığını dile getiren Altınyurt, daha sonra atıkların preslenerek geri dönüşüme kazandırıldığını ifade etti.