KATİPHOCA CADDESİ GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR

KATİPHOCA CADDESİ 4 ŞERİTLİ YOL OLDU

Şehitkamil ilçesinde önemli projelere imza atan Şehitkamil Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında Katiphoca caddesi genişletilerek 4 şeritli yol haline getirildi. Katiphoca caddesinde açılan 4 şeritlik duble yol ve geniş kaldırımları Karşıyaka semtine nefes aldırdı.  Önemli bir konuma sahip olan Katip Hoca caddesinde 8 metre genişliğindeki yol yapılan kamulaştırma ve yol genişletme çalışmaları sayesinde 18 metreye kadar genişledi.

 

KATİPHOCA CADDESİ VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Eskiden Karşıyaka girişinden sonra 8 Şubat istikametine gitme yönünde çok büyük bir trafik yoğunluğu olduğunu dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rııdvan Fadıloğlu; “Bu trafik yoğunluğu daha önce Korutürk Caddesine girilip Korutürk Caddesinden çıktıktan sonra eski Dülük Caddesi üzerinden 8 Şubat caddesine ulaşılmaya gayret gösteriliyordu. Öncelikli olarak biz eski Dülük caddesinin standartını yükselttik. Alt yapı çalışmaları ve tek tip kaldırım ile birlikte sorunsuz bir şekilde caddemiz kullanılmaya başlandı. Tabi diğer tarafta genişletme çalışması yapmamız lazımdı. Bunu da özellikle Yeşilova kavşağının karşısına denk gelen Katiphoca caddesinde yapmamız gerekiyordu. Orada yaklaşık 2 yıldır kamulaştırma ve planlama çalışmaları yapıldı. Allah’a şükür şuanda orası Yeşilova’dan başlayıp 8 Şubat caddesine kadar 18 metre eninde 4 şeritli yol olarak yukarıya doğru çıkıyor. Bu şekilde Korutürk ve eski Dülük caddesinin yükünü almış olduk” dedi.

 

REŞADİYE CADDESİ KATİPHOCAYA BAĞLANACAK

Kayaönünden çıkan yolun kapanmasıyla birlikte Kayaönü Mahallesi esnafının yolun şehirle bağlanması konusunda kendilerinden talepleri olduğunu belirten Başkan Fadıloğlu; “Kayaönünde ki alt yapı çalışmaları ve üst geçitten dolayı böyle bir çalışma yapılamayacağından dolayı bizde buna değişik bir alternatif üretmeye çalıştık. Kayaönü caddesinden aşağı inildiğinde İpekyoluna varmadan Reşadiye caddesinden Katiphoca caddesine ulaşıyoruz. Katiphoca caddesinden de Yeşilova kavşağı ile şehri entegre etmeye çalışıyoruz. Tabi şu denebilir, bu kadar yükü orası taşır mı? Bir şekilde şehir ile bağlantısı olmak zorundaydı. Bu yük bir şekilde Kayaönüne geldikten sonra zaten gidip Zeytinli Kavşağında yine yük oluşturuyordu. Bu kadar mesafeyi ters istikamete gitmektense, şehre ulaşma noktasında sağlamak adına böyle bir projelendirme daha akıllıcaydı. Allah’a şükür Katiphoca caddesinde bir sıkıntı kalmadı, şuanda milletimiz burayı kullanıyor. Reşadiye Mahallesinde iki noktada mahkememiz vardı, diğer yerlerin tasfiyeleri ve kaldırım çalışmaları yapıldı. İnşallah o sorunlu olan iki binayı da ortadan kaldırdıktan sonra, Reşadiye caddesi de Kayaönü caddesinden, Katiphoca caddesine, Katiphoca caddesinden de direk Grand kavşağına bağlanmış olacak. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

 

KATİPHOCA ÇOK FARKLI BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Katiphoca caddesinin farklı bir görünüme kavuştuğunu dile getiren Münifpaşa Mahalle Muhtarı Mehmet Bay; “ Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Katiphoca caddesi 4 şeritli yol oldu. Burası daha önceden çok dar ve iç içe geçmiş yapılarla doluydu. Belediyemizin yapmış olduğu yol genişletme çalışması ile birlikte burası araçların geçtiği çok işlek bir cadde oldu. Belediye başkanımıza ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum ”dedi.

 

VATANDAŞLAR YENİ GÖRÜNÜMDEN MEMNUN

Katiphoca caddesinin yeni görünümünden çok memnun olduğunu belirten vatandaşlar ise; “ Yol ve kaldırım çalışmaları çok güzel oldu. Hem yol çok genişledi hem de kaldırımlar düzeltilerek yeniden yapılandırıldı. Yapılan çalışmalarla cadde çok güzel ve işlek bir hale geldi. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dediler.