KENT GÖNÜLLÜLERİ İŞ BAŞINDA

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘Kent Gönüllüleri Projesi’ kapsamında üniversite öğrencileri, yardıma muhtaç ailelerin yüzünü güldürüyor.

BELEDİYE GÖREVLİLERİYLE BİRLİKTE KAPI KAPI DOLAŞIYORLAR

Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası yetkilileriyle ortaklaşa bir çalışma içerisine giren Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, aile içi gelir tespiti yaparak, yardıma muhtaç olan ailelere temel gıda malzemelerinden oluşan yardım paketi ulaştırıyor. Belediye görevlileriyle birlikte kapı kapı dolaşarak incelemelerde bulunan öğrenciler, dağıtımları da yine belediye görevlileriyle birlikte yapıyor. Yoksul ailelere yardım eli uzatan Gıda Bankası’nın yardımlarıyla ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldüren öğrenciler adına konuşan Gaziantep Üniversitesi Pazarlama Bölümü öğrencisi Uğur Sürmeli, yaklaşık 250 öğrenciyle birlikte fakir ailelere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

BU GİRİŞİME DERS OLARAK BAŞLADIK, AMA ÇOK BENİMSEDİK

Başta dersten ibaret olan projenin daha sonra sosyal sorumluluğa dönüştüğünü anlatan Sürmeli:”Bu projeyi ‘Toplumsal Destek Projesi Dersi’ kapsamında yürütüyorduk. Ancak ders ödevi şeklinde başladığımız bu işi oldukça benimsedik. Bu bizim sosyal sorumluluğumuz. Yardıma muhtaçlara yardım eli uzatmak, onlara yardım etmek bizleri de çok mutlu ediyor. Yaklaşık 250 öğrenciyle birlikte bu işi gönüllü bir şekilde yürütüyoruz. Bu projenin başlatılmasına vesile olan Şehitkamil Belediyesi’nin kutluyoruz” dedi.

Derste anlatılan teorik bilgilerin pratiğe dönüşmesini sağlayan projenin Haziran ayı içerisinde son bulacağı öğrenildi.