KENT GÖNÜLLÜLERİ SERTİFİKALARI ALDILAR

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Şehitkamil Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen sertifika törenine, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ‘Kent Gönüllüleri Projesi’ koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, AK Parti Milletvekili Adaylarından Şamil Tayyar ve Fikret Murat Tural katıldı.

Kent Gönüllüleri Projesi’ kapsamında Şehitkamil Belediyesi’nde üniversite öğrencileri sosyal sorumluluk çerçevesinde vatandaşla buluşarak kamu sistemini tanıması sağlandı. Proje kapsamında üniversite öğrencileri giydikleri formalarla işlem yapmak için belediyeye gelen vatandaşlara yön göstererek yardımcı olmaya çalıştı.

Saygı duruşunda bulunulmasının İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan‘Kent Gönüllüleri Projesi’ koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutafoğlu projeye ilgi gösteren kurumlara teşekkür ederek, “Öğrencilerimiz bu süreçte gerçekten büyük bir özveri göstermiştir. Kendi özel hayatlarından feda ettikleri zamanı projenin uygulanması için harcamışlardır. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Projeye katılan üniversite öğrencilerine sertifika vermek için düzenlenen törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Değerli öğrenciler, öncelikle sizlere, göstermiş olduğunuz özveriden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Koca bir sömestr boyunca derslerinizden, sosyal hayatınızdan ve çalışan arkadaşlarımız işlerinden fedakarlık yaparak vatandaşlarımıza yardımcı oldunuz. Yorucu ama bir o kadar da güzel bir süreci hepiniz anlınızın akıyla tamamladınız. Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen Kent Gönüllüleri Projesi, toplumsal duyarlılık bilincini geliştirerek öğrenci vatandaş buluşmasını sağladı. Öğrenci arkadaşlarımız, vatandaşlarımıza belediyedeki işlemleri sırasında yardımcı oldular. Özellikle yaşlı ve fiziksel açıdan dezavantajlı vatandaşları kapıda karşılayarak onlara birebir eşlik ettiler. Hem vatandaşlarımıza yardımcı oldular hem de Kamu kurumlarının işleyişi konusunda bilgi edinme fırsatı buldular” dedi.

Sosyal sorumluluk projeleri ile canlandırılan sivil toplumun, değişimin temel aktörlerinden biri olduğuna da işaret eden Başkan Fadıloğlu, “Demokratikleşme ve ekonomik kalkınmanın önemli bir unsurudur. Benim sizlere tavsiyem; hayatınızın her döneminde sosyal sorumluluk projelerine katılın, bu projelerde aktif rol oynayın. Böylece ülkemizin karar alma süreçlerinde yer alacak ve daha da güzeli Türkiye'mizin geleceğinde sizinde emeğiniz bulunacaktır. Projenin belediyemizde uygulandığı süreçte iş yükümüz çoğalmıştı. Proje sayesinde belediyemize gelen üniversiteli gençlerimiz tam anlamıyla bir kurtarıcı durumuna geldi. Bu nedenle bizlere bu imkanı sağlayan Gaziantep Üniversitesi yönetimine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun ise sosyal sorumluluk çerçevesinde bu projenin hazırlandığını ifade ederek, “Biz kendi duvarları içine kapanık steril bir üniversite değil tam tersine topluma açık, toplum yararına projeler üreten ve geliştiren bir üniversite olmak için çalışıyoruz. Bu amaçla hazırladığımız projeler insana hizmet odaklı projelerdir. Uygulamada olan ‘Kent Gönüllüleri Projesi’ başarıyla uygulanmış ve öğrencilerimizi de hayata hazırlamıştır. Öğrencilerimize gerekli dersleri konusunda bilgi ve beceriyi vermenin yanı sıra bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma adapte etmeye çalışıyoruz” dedi.