kepkep

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Düzenlenen törende, atık yönetimi ve geri dönüşüm konularında, öğretmen, öğrenci ve velileri bilinçlendirmeyi hedefleyen, okullar vasıtasıyla katı atıkların toplanmasını amaçlayan “Yeşil Okul” projesi, Şehitkamil belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu tarafından tanıtıldı.


“Yeşil Okul” projesinde: Ambalaj atıkları, organik ve elektronik atıklar ve kullanılmış piller, okullara yerleştirilecek 4 farklı kutuda toplanacak, toplanan atıklar kompost makinelerinde işlenerek kompost toprağı elde edilecek. Ve bu toprak, okul bahçelerinin düzenlenmesinde kullanılacak. Ayrıca en fazla atık toplayan okullar, proje bitiminde “Akıllı Tahta” ile ödüllendirilecektir.

“ÇEVREYE DAHA DUYARLI OLMALIYIZ”

Başkan Fadıloğlu; “Dünya başdöndürücü bir hızla değişiyor. İnsanlık bilim ve teknolojide akıl almaz adımlar atıyor. Dün hayatımızda yer olmayan bir araç, bugün vazgeçilmez hale geliyor.
Ancak ne yazık ki tüm bunların insanlığa ve yaşadığımız dünyaya bir maliyeti var. Ve bu maliyet her geçen gün hızla büyüyor.

İnsanlığın ileriye doğru gidişini durdurmak elbette mümkün değil. Ama bunu yaparken çevreye daha duyarlı olabilmek, kirlenmeye dur diyebilmek mümkün.

Bunun için yediden yetmişe toplumun tüm fertlerinin çevre bilincine kavuşması gerekiyor. Önemsemediğimiz ve bir kenara fırlatıp attığımız küçük bir çöp parçası bile, nefes aldığımız şu güzel dünyayı ve çevreyi yok ediyor.

Bu noktadan hareketle, Milli Eğitim müdürlüğümüzün desteğinde yürüttüğümüz “Yeşil Okul” projesinin, aslında tek bir amacı var. Farkında olmadan zarar verdiğimiz, kirlettiğimiz çevremize karşı duyarlı olmak.”dedi

“GELECEK ÇOCUKLARIMIZA EMANET”

Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu; “Bu çalışma boyunca çok önemli mesafeler aldığımıza inanıyorum. Çünkü, işte burada bizi dinleyen öğrencilerimiz, çocuklarımız çevre konusunda büyüklerini çoktan geride bıraktılar. O yüzden gelecek onlara emanet. O yüzden çevremiz ve dünyamız onlara emanet.

“Bi Dünya Yeşil’ projemiz kapsamında başlattığımız Yeşil Okul Projesi, şu anda 11’I ilköğretim okulu, 9’u ortaöğretim olmak üzere tam 20 okulda uygulanıyor. Sağolsunlar eğitim dünyamızın fedakar mensupları bizim yükümüzü paylaştılar. Okullarda öğrencilerimize çevre bilincinin kazandırılması için başlattığımız bu girişime büyük katkı sağladılar. Kendilerine huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum.” diye konuştu.