KÜLTÜR ELÇİLERİ ŞEHİTKAMİL?DE

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Doğal yaşam, geleneksel mimari, arkeoloji ve yaşam kültürünü konu alan eğitim Şehitkamil Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılıyor. Eğitime, Şehitkamil Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destek veriyor.

3 gün sürecek olan eğitimde gezi yapan öğrenciler, doğal yaşam ve kentsel ekosistemler, arkeoloji, kent mimarisi, geleneksel yaşam kültürü ana başlıkları altında pek çok bilgi aktarılacak.

Öğrenciler, Tepebaşı ve Bey Mahalllesi, Arkeoloji Müzesi, Kale gezisi, Dülük kaya mezarları, Taş ocağı, Mitras tapınağı, Yaprak mahallesin de bulunan eski Antep evleri ve Saklı konak bakır eserler müzesini gezdiler.

Geziye eşlik eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kültür Elçisi öğrencilerine tarihi mekanlar hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin meraklı sorularını cevaplayan Başkan Fadıloğlu, tarihi mekanlarda Kültür Elçileriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şehitkamil Kültür Elçileri, öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp, projeler üreterek kentlerinin özgün kimliğinin korunmasına katkıda bulunacak. Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde etkinlikler düzenleyecek. 

Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programı, kültürel sürekliliğin sağlanmasını hedefliyor.

Kültürel Miras Eğitim Programı” kapsamında, 2008 yılından itibaren ETİ Şirketler Grubu’nun kurumsal desteğiyle devam eden “Kültür Elçileri Projesi” bu yıl, Şehitkamil’in de içinde bulunduğu Tarihi Kentler Birliği’ne üye 15 kentte yapılacak.  Amasra (Bartın), Şehitkamil (Gaziantep), Refahiye (Erzincan), Nallıhan (Ankara), Mecitözü (Çorum), İskilip (Çorum), Havsa (Edirne), Dörtyol (Hatay), Kula (Manisa), Tosya (Kastamonu), Siverek (Şanlıurfa), Savur (Mardin), Aydın, Aksaray, Mersin kentlerinde yeni ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri yetişecek.