KÜLTÜRLERİN MERKEZİ GAZİANTEP OLACAK

Sayfayı Dinlemek İçin Lütfen Play Butonuna Basın


Gaziantepliler Derneği Kulübünde yaptığı sunumda Gaziantep’in tarihi ve kültür yönünden daha ileriye götürmek için projeler yaptığını dile getiren Başkan Fadıloğlu; “Gaziantep'i bir kongre ve 365 günü kültürel faaliyetlerle geçen bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. 7 bin metrekare kapalı alan üzerinde; 1 adet bin, 3 adet 300, 1 adet 70, 2 adet 50, 1 adet 30 kişilik salon, ofisler, 8 dilde Simültane (tercüme) odası, ve akustik yapısıyla kendinden söz ettirecek bir merkez ortaya çıktı. Bin 250 metrekarelik sergi ve çok amaçlı salon, 1 adet 800 metrekare giriş fuayesiyle hizmet verecek. olan ŞKM'de ayrıca engelli kardeşlerimizin rahatça hareket edip, her yere ulaşmasını sağlayacak özel bir dizaynda inşa edildi” dedi.

DÜLÜK ANTİK KENTİ VE KEBER TEPEYİ TURİZME KAZANDIRMAYI İSTİYORUZ…

Dülük antik kentinde yapılan kazı çalışmaları ve diğer tarihi mekanlar hakkında da dernek üyelerine bilgiler veren Başkan Fadıloğlu; “En eski yerleşim yerlerinden biri olan Dülük Antik Kenti ve Keber Tepe’yi turizme kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle keber tepedeki mozaikler Gaziantep’in adını dünyaya duyuracak cinsten eserler. Biz belediye olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Hassasiyetle de bu işin takipçiliğini yapıyoruz. Dülük Antik Kentinde Kazı çalışmaları devam ediyor. Bu yapılan çalışmalarda ortaya çıkan eserler Gaziantep Müzesine teslim edildi. Yapılan araştırmalar neticesinde toplanan dokümanlar, incelenmeye tabi tutulacak. Bunların neticesinde kazı yaptığımız yer olan Dülük Antik Kenti’nde hangi medeniyetlerin hangi tarihlerde neler yaptığını ve mimari unsurlarla buradaki yaşam tarzları olarak neler kullanıldığını gözlemlemek adına sıkı bir mutfak çalışması yapılacak” dedi.

ÜYELERDEN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TAM NOT…

Gaziantepliler Derneği Kulübü Üyeleri, yapılan çalışmaların çok güzel olduğunu ve Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinin Gaziantep için büyük bir kazanç olduğunu belirttiler. Dünyanın en önemli yerleşim merkezi olarak bilinen Dülük Antik Kenti ise çok önemli bir tarihi mekan oluğunu ve burada yapılan çalışmalara büyük destek sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürlerini sundular.

Konuşmaların ardından Kulüp üyeleri günün anısına hazırladığı plaketi Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na sundular.